Торт «Вишня-кокос-мигдаль»

Новий літній рецепт в скарбничку! Торт «Вишня-кокос-мигдаль» простий рецепт. ⠀ Хочеться чогось легкого і без підвищення температури, згодні? Пропонуємо в цей раз не піч, а заморожувати ❄️ ⠀ Ніжний торт «Вишня-кокос-мигдаль» Він не потребує великих зусиль у приготуванні, але треба буде трохи почекати, щоб інгредієнти скрепились. ⠀ Перед сном зібрали торт, прибрали на ніч в морозилку. Вранці перемістили в холодильник. І вуаля, до обіду вас чекає прекрасний торт 😍

Інгредієнти

Форма 16 см

Інгредієнти
Основа:
• Мигдаль 120 р
• Кокосова стружка 50 р
• Сироп топінамбура 20 р
• Кокосове масло 15 г

Крем:
• Вишня 200 г
• Кокосове молоко 16-19% густе – 160 р
• Кокосовий урбеч 65 р
• Сироп топінамбура 90 р
• Агар-агар (сила 900) 3 р
• Кориця 1/3 ч. л. за бажанням (добре підкреслює смак вишні)
• Сіль – 0,5 г (щіпка, для балансу смаку)

Торт «Вишня-кокос-мигдаль» покроковий рецепт

1. Приготування основи: У блендері з S-подібним лезом перемолоти мигдаль і кокосову стружку. Це можна також зробити в кавомолці імпульсами, щоб отримати більш однорідну крихту (попередньо горіхи підморозити протягом 20 хв). ▫️До отриманої крихті додати сироп топинамбура.
2. Прокрутити блендер. Влити розтоплене кокосове масло, ще раз прокрутити в блендері. Повинна вийти липка маса (приклад на відео). ▫️Отриману основу утрамбувати на дно форми діаметром 16 див. Можна використовувати розсувні форму або кондитерський кільце. Прибрати в морозилку, поки готуємо крем. ⠀
3. Крем: Всі інгредієнти, крім агару, помістити в сотейник, пробити заглибним блендером до однорідності. Всипати агар, перелити в каструлю з товстим дном, поставити на вогонь і проварити масу до кипіння. Прокип’ятити протягом 30-40 сек., щоб агар точно активувався, зняти з вогню і відразу ж перелити на злегка застиглу основу.
4. Прибрати торт в морозилку мінімум на 5 годин для стабілізації. ⠀ ▪️Після заморозки прогріти боки форми феном або обгорнути теплим рушником, щоб зручніше було вийняти торт з формы.
5. Залишити торт в холодильнику на 3-4 години для розморожування. ⠀ Можна декорувати свіжої вишнею, мигдалевими пелюстками і кокосовою стружкою. ⠀ ▪️Торт готовий. Насолоджуватися холодним. ⠀ Термін зберігання – 72 години при температурі 4-6 градусів Цельсия.