Сливовий пиріг з меренгою

Як зробити сливовий пиріг з меренгою простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

– сливи — 5 шт.
— вершкове олію — 100 р
— цукор — 150 г
— ванільний цукор — 10 г
— борошно — 160
— мигдальна борошно — 50 р
— розпушувач — 10 г
— яйця — 2 шт.

Для меренги:
— білки яєчні — 4 шт.
— цукор — 150 г
— сіль — 1 дрібка
— мигдальні пелюстки — за бажанням

Сливовий пиріг з меренгою покроковий рецепт

1. Сливи розрізати навпіл. Збити розм’якшене вершкове масло з цукром. Додати яйця. Продовжувати збивати. Додати борошно і розпушувач. Збити до однорідності. Викласти в форму.

2. Укласти сливи. Випікати в розігрітій до 190°С духовці 30 хвилин. Збити білки з дрібкою солі, поступово додаючи цукор, до міцних пиков.

3. Гарячий пиріг дістати з духовки, викласти зверху меренгу. Посипати мигдалем. Випікати ще 20 минут.

4. Перед подачею повністю остудить.

Відео рецепт 👇