Печиво пісочні кільця з горіхом арахісом

Печиво пісочні кільця з горіхом арахісом простий рецепт – улюблене незабутнє ласощі з дитинства! 🥜☺️❤️ Ніжний, що тане в роті таке смачне пісочне тісто і багато багато хрусткого ароматного обсмаженого арахісу зверху …мммм😋🔥

Готується дуже легко (дивіться відео в каруселі 🎥), з простих інгредієнтів, арахіс можете замінити будь-яким іншим горіхом 😉 Вирубки можуть бути будь-які, якщо немає взагалі нічого – розкачайте пласт тіста і виріжте квадрати / трикутники 😉 Відсутність форми -не привід не готувати 🥜 👨🍳 😉

Інгредієнти

340 гр борошна
0,5 чл розпушувача
180 гр злив масла
110 гр цукру
щіпка солі
1 яйце

150 гр арахісу
1 яйце для змащування

Печиво пісочні кільця з горіхом арахісом покроковий рецепт

1. Підготуйте всі інгредієнти для печива заздалегідь, яйця і злив олія мають бути кімнатної температури. ⠀ Підготувати арахіс. Горіхи просушити в духовці або на сковороді щоб добре відходила лушпиння, лушпиння очистити і нарубати ножем на невеликі шматочки, можна подрібнити в блендері, але не сильно мелко.
2. Якщо хочете горішки красивого карамельного кольору -обсмажте їх вже подрібненими на сковороді (в духовці вони не рум’яняться). ⠀ В чашу викласти злив масло, цукор і щіпку солі, збити міксером 3-4 хвилини до пишної маси. ⠀ До маси додати яйце і збити разом 3-4 хв до хрестоподібної пишної маси. ⠀
3. У борошно додати розпушувач, просіяти. ⠀ До збитої маси ввести борошняну і швидко замісити ніжне, м’яке пісочне тісто. Якщо замішуєте як я в планетарному міксері -насадка «лопатка», якщо в ручну – спочатку з’єднують інгредієнти ложкою, потім домешиваете швидко руками на столе.
4. Не обов’язково, але тісто можна охолодити для більш легкий роботи з ним. ⠀ Між двох аркушів пергаменту розкачати пласт тіста товщиною 5-7 мм (можна і тонке і пишне печиво зробити, як любите, у мене на фото пишне). ⠀
5. Вирубками вирізати форму кільця, вирізати серединку кондитерської формою, надлишки тіста прибрати, з них потім так само розкачати пласт і вирізати печиво. ⠀

6. Заготовки печива змастити взболтанным яйцем, присипати, вдавивши горіхами і відправити в заздалегідь розігріту до 180 С духовку на 20 хвилин до легкого румянца.