Вишневий пиріг з пісочного тіста в духовці

Як приготувати смачний Вишневий пиріг з пісочного тіста в духовці простий рецепт. За всі новорічні канікули я жодного разу ні чого не спекла. Взагалі ні чого 😲. Тому сьогодні з величезною радістю надолужила згаяне 😄 .

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 300 гр
Олію слив. 180 гр
Щіпка солі
Цукор 1ст.л
Крижана вода 5 ст. л
Яйце для змащування .

Для начинки:
Вишня без кісточок 500 гр
Цукор 130 гр
Крохмаль кукурудзяний 30 гр
Кориця 1 ч. л
Мускатный горіх 1/2 ч. л .

Вишневий пиріг з пісочного тіста в духовці покроковий рецепт

1. Холодне масло рубаємо і змішуємо з цукром, борошном і сіллю. Додаючи по одній ложці крижану воду замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 минут.

2. Вишню розморожуємо, зливаємо з неї 70 мл соку і викладаємо ягоди в каструлю. Ставимо каструлю на слабкий вогонь, додаємо цукор, корицю, мускатний горіх і кип’ятимо пару хвилин. В цей час в соку розчиняємо крохмаль, додаємо його в каструлю з ягодами і доводимо до кипения.
3. Дістаємо тісто і ділимо його на дві нерівні частини. Більшою вистилаємо форму. Висота бортиків у форми 22 см близько 2 див. Наколюємо виделкою дно і випікаємо при 180 гр 5 хвилин. Дістаємо форму викладаємо на тісто начинку.

4. З меншої частини тесту робимо смужки і кладемо їх зверху. Змащуємо смужки збитим яйцем і випікаємо ще 20 минут.