Яблучний штрудель з бездріжджового тіста домашній

Як зробити Яблучний штрудель з бездріжджового тіста домашній рецепт простий в духовці. Цей рецепт асоціюється у мене із осені!🍂Запах кориці, солодких яблук і волоських горіхів, так і навіюють закутатися в теплий плед, включити улюблений серіал і налити чашку кави. Цей рецепт багато готують з листковим тестом, мені більше подобається готувати тісто самої, воно більш ароматне і хрустке!👌 Начинку я теж трохи видозмінила, замість сухарів у мене печиво і не додала ізюм, якщо у вас вдома він є і ви його любите, сміливо додавайте!😉 А ще цей десерт найчастіше подають з морозивом, якщо будете готувати, раджу запастися їм!😁

Інгредієнти

Для тесту:
140 гр. борошна + 20 гр. на дозамес.
1 яйце категорії С2
Щіпка солі
60 мл води
1 ст. л. оливкової/рослинного масла

Для начинки:
3 яблука
3-4 ст. л. тростинного цукру
4-5 шт. печива
1 ч. л. кориці
60 гр. волоських горіхів
20 гр. вершкового масла

Яблучний штрудель з бездріжджового тіста домашній покроковий рецепт

1. Готуємо тісто. До борошна додаємо дрібку солі, воду, масло і яйце, перемішуємо. Місити довго, тісто має бути добре вымешано, якщо є комбайн/міксер, краще їм. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Якщо липне, додаємо ще борошна. Накриваємо тісто рушником і залишаємо відпочивати на 30-40 минут.
2. Для начинки. Печиво й горішки перемелюємо в блендері. Яблука нарізаємо кубиками, попередньо очистивши від шкірки і насіння. Далі розкачуємо тісто в прямокутний пласт, чим тонше, тим краще. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом. Присипаємо печивом, потім викладаємо шар яблок.

3. Після цукор, корицю і мелені горіхи. Загортаємо спочатку боки і скручуємо тісто рулетом. Змащуємо штрудель вершковим маслом і викладаємо на деко. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин, до легкого золотистого кольору. Дістаємо з духовки, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!