Шоколадний молочний десерт із заварним кремом

Як зробити смачний шоколадний молочний десерт із заварним кремом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для бісквіта:
Яйця – 3 штуки
Цукор – 1 склянка
Молоко – 1 склянку
Рослинне масло – 1/2 склянки
Борошно – 2 склянки
Какао-порошок – 2 столових ложки
Розпушувач – 2 чайні ложки
Сіль
Ванілін

Для крему:
Молоко – 3 склянки
Цукор – 1 склянка неповний
Крохмаль – 2 столові ложки
Борошно – 1 їдальня ложка
Ванілін

Крім того:
Молоко – 1 стакан (для просочення)
Какао-порошок для посипання

Шоколадний молочний десерт із заварним кремом покроковий рецепт

1. Приготуємо бісквіт. У глибоку миску розбиваємо 3 яйця і додаємо трохи солі. Збиваємо їх міксером у пишну білу масу, поступово додаючи 1 склянку цукру. Наливаємо 1 склянку молока і ½ склянки рослинного масла, обов’язкового рафінованої без запаху. Все перемішуємо міксером.

Потім додаємо 2 склянки просіяного борошна, 2 чайні ложки розпушувача і ванілін. Ще раз перемішуємо. Десерт готую шоколадний, а про какао трохи не забула. Просіваємо 2 столові ложки какао-порошку і замішуємо тісто. Воно повинно вийти трохи рідкуватий консистенции.

2. У мене на каналі ще багато рецептів простий шоколадної випічки. Ссилочку обов’язково залишу в описі під цим відео. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. На цей раз я вирішила піч у скляній.

Розподіляємо тісто у формі. У мене розміром 27х23 див. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Бісквіт залишаємо у формі до повного охолодження. Тепер приготуємо заварний крем.

3. Для цього в сотейник наливаємо 3 склянки молока. Додаємо неповний склянку цукру. Насипати 2 столові ложки крохмалю, 1 столову ложку борошна і ванілін. Все добре перемішуємо вінчиком, потім, включаємо вогонь і доводимо до кипіння, періодично помішуючи.

Крем повинен загуснути. Готовий крем знімаємо з вогню і охолоджуємо в крижаній воді, періодично помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тепер збираємо наш десерт.

4. Остиглий бісквіт часто проколюємо дерев’яною шпажкою. Просочуємо приблизно 1 склянкою молока. Зверху заливаємо розсолом заварним кремом і відправляємо в холодильник на ніч.

Вранці посипаємо десерт какао-порошком і нарізаємо на порційні шматочки. Це простий шоколадний десерт готується з доступних продуктів. Для маленької компанії можна готувати половину порції. Приємного апетиту!