Гарбузове капкейки з меренгою

Як зробити смачні Гарбузове капкейки з меренгою рецепт простий 🧁🎃 Без зайвих слів, представляємо вам наш новий осінній рецепт – капкейки з гарбузом, горіхами і апельсином!

Інгредієнти

(приблизно на 9 шт.)

Борошно – 130 р
Цукор – 100 г
Сіль – 2 г
Розпушувач – 5 р
Кориця – 3 р
Ряжанка – 60 г
Масло рослинне – 55 р
Яйця – 1 шт.
Екстракт ванілі – 2 краплі
(або ванілін)
Волоський горіх – 50 г
Гарбуз – 220 р
Апельсин (цедра) – 1 шт.

Італійська меренга (шапка капкейків):
Вода – 80 р
Цукор – 300 г
Яєчні білки – 110 г

Гарбузове капкейки з меренгою покроковий рецепт

1. Гарбузове капкейки.
1. У мисці з’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати віночком.
2. В іншу миску розбити яйце, влити масло, ряжанку і ваніль, перемішати.
3. Гарбуз і цедру апельсина натерти на дрібній тертці, горіхи порубати ножем.
4. Додати до рідких інгредієнтів і перемішати.
5. Вміст обох мисок з’єднати і вимісити однорідне тісто.
6. Формочки для мафінів наповнити на 3/4 і поставити випікатися на 175 градусів протягом 25 минут.
2. Італійська меренга.
1. Воду і цукор покласти в сотейник і нагріти до густого сиропу (довести до кипіння і кип’ятити близько 7 хвилин).
2. Як тільки сироп готовий, почати збивати білки.
3. Коли білки перетворилися на слабку піну, тонкою цівкою влити сироп, продовжуючи збивати на високій швидкості. Збивати ще приблизно 10 хвилин, щоб меренга охолола, збільшилася в обсязі, побіліла і стала міцною.
4. За допомогою кондитерського мішка відсадити шапочки на капкейки, потім можна обпалити їх краю з допомогою газової горелки.