Шоколадно мятна тістечко муссовое рецепт

Як зробити Шоколадно м’ятна тістечко муссовое рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

Шоколадний бісквіт:
– яйця – 2 шт.
– цукор – 75 г;
– чорний шоколад – 100 г;
– злив. масло – 50 г;
– борошно – 50 р;
– розпушувач – 4 р.

Шоколадний ганаш:
– чорний шоколад – 100 г;
– вершки 33% – 175 р.

М’ятний мус:
– молоко – 100 г;
– м’ята – 20 г;
– білий шоколад – 100 г;
– вершки 33% – 200 г;
– желатин – 6 г;
– вода для желатину – 36 р.

Шоколадно м’ятна тістечко муссовое рецепт покроковий рецепт

1. Бісквіт. Збити яйця з цукром, вимішати просіяне борошно і розпушувач. Ввести в яєчну суміш розтоплений шоколад і вершкове масло. Добре розмішати і відправити на 180 градусів випікатися близько 10-15 хв. Дістати з духовки, охолодити і вирізати потрібні форми (у мене гуртки).
2. Ганаш. Вершки і шоколад розтопити в мікрохвильовці і добре розмішати до гладкості емульсії. Розлити по формах і відправити в морозилку на не менше, ніж 4 часа.
3. Мус. Желатин залити водою і залишити набухати. Молоко з м’ятою в сотейнику довести до кипіння, вимкнути і дати постояти хвилин 10. Далі процідити гаряче молоко, ввести желатин і шоколад, розмішати. Збити вершки до м’яких піків і вмішати в шоколадно-молочну смесь.
4. Збірка. Заповнюємо форми мусом, вдавлюємо всередину шоколадні кульки і зверху накриваємо кружечками бісквіта. Відправляємо в морозилку на ніч. Вранці можна буде покривати глазур’ю або велюром, як у моєму випадку, і через 2-3 години подавати на стол.