Заварний крем на літр молока класичний

Як смачно зробити Заварний крем на літр молока класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Поділимося з нами історією заварного крему і його підвидами, а також рецептом цього крему від власника французької пекарні-кондитерської Стефана Мийера. – «Хороший мій французький друг, власник пекарні-кондитерської Стефан Мієр, поділився зі мною рецептурою кондитерського крему (заварний крем). Цей крем використовують не тільки кондитера, а також і пекарі. Найбільш частий супутник заварного крему на пекарні – pain aux raisins (равлик з родзинками). Також їм можна начиняти ромову бабу, датську слойку і багато іншого. Із-за універсальності і стабільності цей крем повинен бути в багажі професійного пекаря. Використовувати готові суміші і крему (сухий заварний крем або готовий у відрах) – це не наш шлях! Творити самі, будьте незалежні і індивідуальні.

Інгредієнти

Молоко 1 літр (нагріти до кипіння)
Цукор – 200 г
Крохмаль кукурудзяний – 100 г
Стручок ванілі – 1 штука (насіння всередині)
Вершкове масло ZEALANDIA – 150 г
Жовтки – 160 р

Це рецептура базового крему.

Його можна урізноманітнити, додавши туди:
Варіант №1 – 100 г фісташкової пасти
Варіант№2 – цедру з двох лимонів.
Варіант№3 – 30 г рому і 100 г кокосової стружки
Варіант №4 – 160 г розтопленого темного шоколаду

Заварний крем на літр молока класичний покроковий рецепт

1. Таким чином, ви отримуєте 5 видів крему, який можна використовувати як в кондитерському, так і хлібопекарському ремеслі.
Не забудьте попередньо змішати яєчні жовтки, кукурудзяний крохмаль і цукор в окремій мисці, поки у вас не вийде гладка паста. Це гарантує, що в кукурудзяному крохмалі не буде грудочок, а цукор і яйця перетворяться в густу пасту, яка краще змішується з молоком. Але не робіть цього заздалегідь. Змішуйте за кілька хвилин до додавання молока.

2. Щоб білок яєць не згорнувся, ми рекомендуємо додати в суміш трохи гарячого молока, перемішати і потім влити в гаряче молоко суміш, довести до кипіння, перейти на повільний вогонь, постійно перемішуючи кип’ятити близько 60 секунд. Не забудьте приготувати харчову плівку заздалегідь. Гарячий крем виливаємо на плівку, закриваємо зверху пленкой.

3. Мета: видалити кисень (не дати розвиток аеробних мікроорганізмів). Після цього рекомендується максимально швидко остудити крем (морозильна камера або камера шокової заморозки). Тільки не допускайте перемерзання крему). Після охолодження покладіть крем в холодильник. Зберігання – 24 години. Перед використанням рекомендується перемішати крем до однорідного стану. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇