Гугельхупф Кекс з горіхами і корицею

Як зробити смачний Гугельхупф Кекс з горіхами і корицею рецепт простий в духовці. Друзі, як ваш новорічний настрій? Вже встигли приступити до святкових рецептами? ⁣⁣⠀ Я дуже люблю новорічний Instagram і радію, що починається мій улюблений сезон зйомок. ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Сьогодні пропоную вам приготувати кекс з невимовною назвою ГУГЕЛЬХУПФ. По суті це ті ж⠀булочки з начинкою, тільки ми випікаємо їх у формі бандт, за рахунок чого вони виглядають дуже ефектно. Начинку ви можете вибрати на свій смак, в рецепті 2 варіанти. Я готувала з горіховою. М’яка здоба і насичена начинка – секрет мнгновенного зникнення Гугельхупфа (змогли прочитати вдруге?). ⁣⁣⠀ Який красень вийшов?)⁣⁣⠀

Інгредієнти

Для тесту:
7 г дріжджів для здоби
250 мл теплого молока
75 г цукру
1 яйце
2 яєчних жовтка
1 1/2 год л солі
500 г пшеничного борошна (+для роботи)
75 г м’якого вершкового масла

Для начинки (на вибір)
Горіховою:
180 г горіхів (пекан+волоські)
120 г коричневого цукру
110 г м’якого вершкового масла
З корицею:
150 г м’якого вершкового масла/120 г цукру/3 ст л кориці

Гугельхупф Кекс з горіхами і корицею покроковий рецепт

1. В чашу міксера влийте молоко, яйце, жовтки, додайте цукор, сіль. Перемішайте до об’єднання. Всипте муку, змішану з дріжджами. Почніть заміс тесту з насадкою гак. Поступово додайте вершкове масло, порізане на кубики. Готове тісто буде ніжним, злегка липнути до рук. Можете додати додатково 20-30 г борошна, якщо тісто буде сильно липнути. Намагайтеся не додавати зайвою. Це ніжне тісто. Миску змастіть маслом, викладіть тісто і відправте на расстойку на 1 час.
2. Приготуйте горіхову начинку. Для цього подрібніть горіхи в блендері, додайте цукор, корицю і масло кімнатної температури. Перемішайте, у вас вийде пастоподібна горіхова начинка. З корицею аналогічно – все змішати. Готове тісто розкачайте в пласт, приблизно 30×45 див. рівномірно Викладіть начинку.

3. Скрутіть в рулет. Покладіть рулет у форму бандт-кексу швом вгору і з’єднайте його кінці. Залиште на расстойку на 30 хвилин. Потім випікайте в розігрітій до 180С духовці 35-40 хвилин. Якщо верх рум’яниться до готовності пирога, накрийте його фольгою. Готовий Гугельхупф остудіть на решітці, потім прикрасьте глазур’ю (змішайте цукрову пудру з невеликою кількістю води, щоб утворилася густа глазур) і прикрасьте орехами.