Вірменський торт Мікадо класичний

Як зробити швидкий і смачний Вірменський торт Мікадо класичний простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто
550г – борошно
4шт – яйце
200г – цукор
200г – олію вершкове
200г – сметана
3 Ст/л какао
1,5 г/л – сода

Крем
300г – олію вершкове
600г – варене згущене молоко (2 банки)
100г – плитка темного шоколаду
1 пачка – ванілін

Вірменський торт Мікадо класичний покроковий рецепт

1. Збиваємо яйця з цукром 3 хвилини, додати сметану, масло і збивати ще декілька хвилин. Ретельно змішати 2 столові ложки борошна з содою і какао. Далі додати в суміш. Все змішати і додати решту борошно. Висипати на стіл 100г борошна і вилити на неї тесто.

2. Ретельно вимішуємо до нелипкого стану і ділимо на 12 частин. Потім на папері для випічки розкачуємо кожну з частин в тоненькі листи (як показано на відео). Запікати 3-4 хвилини в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці. 300г масла кімнатної температури збити до білого і по ложці, постійно перемішуючи, додати згущене молоко і закінчення додати ванилин.

3. Листи рясно змащуємо кремом і складаємо один на одного, злегка придавлюючи. Останній лист змащуємо кремом і натираємо на нього шоколад. Даємо просочитися декілька годин, а краще залишити на ночь.

4. При подачі обрізати краю, щоб зріз був більше четкий.

Відео рецепт 👇