Французький яблучний тарт татен пиріг

Як смачно зробити Французький яблучний тарт татен пиріг простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
220 г борошна,
100 г сл.масла,
1 велике яйце,
2-3 ст. л. крижаної води,
1/3 ч. л. солі,
щіпка соди.
Продукти з холодильника.

Начинка:
800-850 г очищених твердих яблук,
100+ г цукру (залежно від кислоти),
50 г в’яленої журавлини або родзинок (необов’язково),
50 г сл.масла,
2 ст. л. лимон.соку,
2 ч. л. кориці.

Форма 28 див.

Французький яблучний тарт татен пиріг покроковий рецепт

1. Тісто зручно замішувати ножем в комбайні. З’єднати сухі інгредієнти. Додати масло кубиками, пробити. Ввести яйце, пробити. За необхідності влити воду. Тісто готове, коли він збереться з шар.
2. Обернути плівкою і прибрати в холодильник на 30-60 хв. Пиріг можна буде випікати в тій же сковороді, в якій готується начинка. Але я віддаю перевагу використовувати іншу форму пергаментом, так 100% начинка не прилипне до дна. Яблука розрізати на 4 частини і нарізати скибочками 0,5 см.
3. Збризнути лимоном. У широкій сковороді на середньому вогні розтопити масло. Викласти яблука, посипати цукром і корицею, додати журавлину. Помішуючи, обсмажити яблука до полуготовности.
4. Дно форми застелити пергаментом, викласти начинку, щільно розрівняти, не доходячи до країв 0,5-1 см, щоб зручніше було розправити тісто. Тісто тонко розкачати, вирізати на 0,5 см більше діаметру форми, зробити проколи вилкой.

5. Перенести на начинку, силіконової лопаткою трохи загнути краї всередину, щоб у готового пирога були невеликі бортики. Випікати при 180 гр. 35-40 хв. Гарячий пиріг перевернути на тарілку, зняти пергамент і можна подавать.