Самий смачний морквяний торт з горіхами і маскарпоне

Як зробити найсмачніший торт морквяний з горіхами і маскарпоне рецепт простий домашній. Золота осінь радує нас своїми дарами і злегка квапить прилаштувати безцінні гарбузи, кабачки, яблука. А іноді і моркву. Наприклад, коли на всяк випадок встромила 4 пачки насіння скрізь, де дістала довга рука, «все одно все не зійде». А потім ця невпевненість в світлому морквяному майбутньому обертається морквяним бумом. І навіть 2 бігають зайці, яких я вдало народила, при всій своїй любові до морковкам, не справляються з обсягами. Тому врятувати її, при цьому не стомитися, а ще, можливо, заслужити похвалу, можна, приготувавши морквяний торт. Торт, не залишає нікого байдужим. Рве шаблони і іноді ґудзики на джинсах (але це якщо сильно захопитися).

Інгредієнти

Для бісквіта:
✔️2 Яйця
✔️150 гр.цукру
✔️150 мл рослинного масла без запаху
✔️160 гр.борошна
✔️0,5 ч. л. кориці
✔️0,5 ч. л. мускатного горіха/кардамону
✔️1 ч. л. розпушувача
✔️0,5 ч. л. соди
✔️Щіпка солі
✔️250 гр.моркви
✔️0,5 склянки рубаних горіхів (волоський/пекан/кешью/мигдаль, а краще мікс двох видів)

Крем
✔️100 гр. вершків >30% жирності
✔️250 гр.сиру Маскарпоне (або сирного сиру, але тоді трохи більше пудри)
✔️40 гр.цукрової пудри

Самий смачний морквяний торт з горіхами і маскарпоне покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 180 гр. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Збити яйця з цукром на максимальній швидкості до пишної піни. Влити масло, і на мінімальній швидкості швидко перемішати. Просіяти всі сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, соду, прянощі, сіль), знову перемішати. Додати моркву і січені горіхи, об’єднати до однородности.
2. Вилити тісто в кільце 17-18 див. Випікати близько 50 хв, обов’язково тикаючи шпажкою або зубочисткою, щоб бути впевненою в готовності. Дістати, остудити на решітці, пройтися ножем уздовж бортів, вийняти бісквіт, зрізати купол, розрізати на 2 однакових коржа. Для крему збити холодні вершки і сир з пудрою до стійкості (крем повинен відмінно триматися на віночку)

3. Збірка. Корж-шар крему+бортики з крему+карамель(можна ще горішки)-корж-крем. Прибрати мінімум 3 години в холодильник. Карамель, до речі, робити необов’язково, але якщо дуже треба, рецепт в карусели.

Відео рецепт 👇