Домашні бріош булочки з карамельним соусом

З бріош булочки з карамельним соусом Dulce De Leche рецепт простий.

Інгредієнти

На 4 brioschi діаметром 9,5 см:

Дріжджі (свіжі) – 10 гр
Вода – 17 мл
Борошно (сильна, з вмістом білка 13-14) – 252 гр
Жовтки – 54 гр
Яйця – 77 гр
Сіль – 5 гр
Цукор – 50 гр
Вершкове масло (82,5%) – 127 гр

Важливо! Всі інгредієнти повинні бути холодними, в тому числі борошно. Відправити в холодильник на 1 годину.

Соус DULCE DE LECHE
Молоко 3,2% – 350 гр
Цукор – 88 гр
Щіпка солі
1/2 чайної ложки ванільною пасти або 1/2 ванільного стручка.
Щіпка соди

Домашні бріош булочки з карамельним соусом покроковий рецепт

1. 1. У чаші міксера змішати всі інгредієнти, КРІМ вершкового масла. Вимішуємо насадкою – гак, не менше 5-8 хвилин.
2. Вводимо нарізане на невеликі пластини, холодне вершкове масло. Продовжуємо вимішувати, поки тісто не почне відходити від стінок чаші (близько 15 хвилин, можливо більше). У цей момент повинна утворитися глютеновое вікно.
3. Накриваємо чашу харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 1,5-2 години. Тісто має добре піднятися.
4. Обім’яти, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на ніч.
5. Потім розділити на кульки відповідні діаметру вашої форми. На форму 9,5 см у мене вийшло 4 кульки, вагою 120-130 грам. Укласти в форму.
6. Накрити харчовою плівкою і поставити на расстойку при кімнатній температурі, на 3 години.
7. Духовку розігріти до 180 градусів, режим «верх-низ». Змастити паски яєчної сумішшю (1 яйце + 5 мл молока) і відправити випікатися на 25-30 минут.

2. Карамельний соус Dulce De Leche
1. У сотейнику змішати молоко з цукром і ваніллю.
2. Доводимо до кипіння і додаємо сіль з содою.
3. Зменшуємо вогонь до середньо-мінімального і варимо до карамельного кольору, періодично помішуючи, щоб суміш густела рівномірно. Часу на загустіння і уварювання знадобиться близько 20-30 хвилин.
4. Процідити через сито і охолодити.
5. Начинити за допомогою насадки «для еклерів і профітролей», вже остигнула бріош, з проколом дна.