Пиріг Шарлотка з яблуками класична з хрусткою скоринкою

Як смачно зробити Пиріг Шарлотка з яблуками класична з хрусткою скоринкою з срср за гостом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– яблука тверді, несолодкі, осінніх сортів: Антонівка, Богатир і подібні 4 шт. середніх
– яйця 4 шт. (у мене були дрібні С2, тому взяла 5 шт.😉)
– цукор 1 склянка 250 мл
– борошно 1 склянка 250 мл
– сода 2/3 ч. ложки
– оцет 1 ч. ложка

Пиріг Шарлотка з яблуками класична з хрусткою скоринкою покроковий рецепт

1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки. За допомогою спеціального пристосування розрізаємо на шматочки, одночасно видаляючи серединку 🙂 ☝️Якщо такої штуки немає, доведеться просто ножем 🔪 (На мій погляд часточки виходять товстуваті, і я їх порізала потоньше)

2. Включаємо духовку на 170 градусів. Яйця розбиваємо в чашу міксера. Збиваємо, поступово всипаючи цукор, до отримання пишної маси. Всипаємо борошно, додаємо соду, погашену оцтом. Збиваємо спочатку на мінімальних обертах, щоб борошно не розлетілася, потім на середніх обертах до отримання однорідної кремоподібної маси

3. Додаємо в тісто яблука і перемішуємо. Розподіляємо по формі для випічки. (Для зручності я застелила її силіконізовані пергаментом). Випікаємо протягом 40 минут.

4. Вимикаємо духовку, дверцята злегка відкриваємо, підклавши прихватку або рушник, і залишаємо хвилин на 15 (завдяки цьому, пиріг не осяде від різниці температур 😉)

5. Потім дістаємо шарлотку і перекладаємо на сервірувальне блюдо: накриваємо тарілкою, перевертаємо, знімаємо пергамент, накриваємо стравою і знову перевертаємо. Прикриваємо шарлотку рушником і даємо остыть.