Шоколадні шишки

Як зробити Шоколадні шишки рецепт простий. З першого погляду і не зрозумієш, що вони їстівні😀 Так і з другого, можливо, теж)) найголовніше в їх приготуванні – затемперировать шоколад. Решта – справа техніки👌🏻 Якщо не хочете темперувати, можна взяти глазур (у цьому плані з нею легше працювати).

Інгредієнти

Темний шоколад 200 г
Силіконова форма
Ацетатна плівка
Кондитерський мішок
Фризер
Білий велюр

Шоколадні шишки покроковий рецепт

1. Шоколад розтопити короткими імпульсами в мікрохвильовій печі за 20 секунд. Не перегрейте! Температура розтопленого шоколаду повинна бути 33-34 градуси. Додайте до шоколаду 1% від ваги шоколаду какао-масла MYCRYO. Добре перемішайте шоколад, щоб какао-масло повністю распределилось.
2. Перекладіть шоколад в кондитерський мішок і отсадите крапельки різних розмірів на ацетатную стрічку. Дайте застигнути. Залишилися шоколадом заповніть силіконову форму, переверніть, щоб витрусити надлишки шоколаду і зачистити шпателем. Дайте застигнути. З’єднайте між собою половинки майбутнього підстави шишки, нагрів одну половину і гарячий ніж або дно сотейника.
3. Прикріпіть заготівлю шоколадом до пергаменту або килимка. Застиглі лусочки прикріпіть до шоколадному яйцю на що залишився у мішку шоколад, починаючи зверху. Щоб вони не сповзали кожну прикріплену лусочку збризкуйте фризером.
4. Починайте з більш дрібних, збільшуючи їх розмір до низу. Готову шишку можна збризнути білим велюром, або нанести пензлем підфарбоване білим барвником какао-масло. Ефектний зимовий декор для торта/капкейка готов.

Відео рецепт 👇