Сьогодні знову за тортикам) Цей готувала в Омську, він по-справжньому літній, за рахунок сметанного крему прям домашній смак) дуже простий торт, інгредієнти звичайні) тому, обов’язково готуйте. Як зробити Бісквітний торт з кремом зі сметани і згущеного молока і малиною рецепт простий.
Інгредієнти
Коржі
4 яйця
150 г цукру
80 мл молока
80 г масла рослинного
200 р борошна
10 г розпушувача
Крем:
600 г сметани 20-25%
1/3 банки згущеного молока білої
Начинка малинова:
300 г малини
50 г цукру
20 г цукру+20 г крохмалю
Сироп:
50 г цукру
80 г води
Бісквітний торт з кремом зі сметани і згущеного молока і малиною покроковий рецепт
1. Коржі
Яйця збити з цукром, додати молоко з маслом, перемішати лопаткою. Окремо змішати борошно і розпушувач і додати до рідкої маси, акуратно перемішати лопаткою знизу вгору. Перелити у форму (діаметр 16-20 см). Випікати при 170 гр 45 мин.
Яйця збити з цукром, додати молоко з маслом, перемішати лопаткою. Окремо змішати борошно і розпушувач і додати до рідкої маси, акуратно перемішати лопаткою знизу вгору. Перелити у форму (діаметр 16-20 см). Випікати при 170 гр 45 мин.
2. Крем:
Сметану «дати». Для цього взяти миску, на неї поставити сито, його застелити двома шарами марлі і викласти туди сметану, закрити верх також марлею, прибрати всю конструкцію в холодильник на 6-8 годин. За цей час, зайва сироватка стече, і у вас вийде досить густий сметанний крем, перемішати його віночком зі згущеним молоком. Все, крем готов.
Сметану «дати». Для цього взяти миску, на неї поставити сито, його застелити двома шарами марлі і викласти туди сметану, закрити верх також марлею, прибрати всю конструкцію в холодильник на 6-8 годин. За цей час, зайва сироватка стече, і у вас вийде досить густий сметанний крем, перемішати його віночком зі згущеним молоком. Все, крем готов.
3. Начинка малинова:
Малину і 50 г цукру змішати в сотейнику, довести до кипіння, всипати дощичком цукор з крохмалем, постійно помішуючи лопаткою, уварити до загустіння, накрити плівкою в контакт, повністю остудить.
Малину і 50 г цукру змішати в сотейнику, довести до кипіння, всипати дощичком цукор з крохмалем, постійно помішуючи лопаткою, уварити до загустіння, накрити плівкою в контакт, повністю остудить.
4. Сироп:
Змішати і довести до кипіння (щоб цукор розчинився). Остудить.
Змішати і довести до кипіння (щоб цукор розчинився). Остудить.
5. Збірка: Бісквіт розрізати на 4 коржі. Збирати краще всього в кільці! Крем зі сметани хоч і густий, але все одно не такий стабильный.
6. Покласти корж, полити сиропом (на один корж десь 2-3 ст. л), потім крем, зробити невеликі бортики з крему з допомогою ложки і в серединку викласти ягідну начинку. Так вчинити за всіма коржами і начинкою. Прибрати в холодильник на ніч, вранці він просочиться і буде готовий🥳