Шоколадний пиріг з начинкою з білого шоколаду

Ділюся рецептом неймовірно смачного шоколадного пирога з начинкою з білого шоколаду. Цей супершоколадный пиріг закохує в себе з першого погляду. А який він на смак! Він навіть більше схожий на торт, ніж на пиріг. Зараз я розповім, як готувати цей десерт. І до речі, для його приготування не потрібні якісь складні інгредієнти.

Інгредієнти

Бісквіт на форму 24 см
• Яйця 4 шт.
• Цукор 1 склянку
• Борошно 2 склянки
• Какао 1 склянку
• Молоко 1 склянку
• Рослинна олія ¼ склянки
• Розпушувач 2 ч. л.
• Ванільний екстракт 1 ч. л.

Начинка
• Білий шоколад 100 г
• Вершки жирністю від 20% 100 г

Шоколадний пиріг з начинкою з білого шоколаду покроковий рецепт

1. В глибоку ємність відправляю яйця з цукром і збиваю міксером до однорідності. Вливаю молоко, рослинне масло, ванільний екстракт і перемішую. Проціджую борошно, розпушувач і какао. Перемішую масу до однородности.

2. Якщо тісто вийде дуже густим, можна додати ще трохи молока. Дно форми стелю папером для випічки і виливаю туди тісто. Відправляю в розігріту до 120°C духовку на 2 години. Після випікання даю бісквіту охолонути, виймаю з форми і залишаю до повного охолодження на решетке.

3. Начинка.
Шоколад ріжу на невеликі шматочки і відправляю в ємність. Вершки доводжу до кипіння і заливаю ними шоколад. Перемішую масу до повного розчинення шоколаду. Переливаю начинку в кондитерський мешок.

4. В бісквіті з допомогою товстої палички роблю отвори, але не наскрізні, щоб начинка не витекла знизу. Розливаю начинку по дырочкам і прибираю бісквіт в холод, щоб начинка схватилась.

5. Перед подачею прикрашаю пиріг збитими вершками, таким чином маскуючи отвори. Бісквіт вийшов неймовірно ніжним і супершоколадным. Білий шоколад в начинці дуже класно відтіняє смак какао, а збиті вершки чудово доповнюють десерт.