Шоколадний Торт Медовик зі сметанним кремом

Як зробити дуже смачний домашній Шоколадний Торт Медовик зі сметанним кремом, молочним шоколадом і апельсином.

Інгредієнти

Для тесту:
Мед – 125 гр
Масло вершкове – 115 гр
Яйця 1С – 3 шт.
Цукор – 185 гр
Борошно – 530гр
Ваніль – 3г
Какао-порошок – 50 гр
Сода – 12гр

Сметанний крем:
Сир сирний 65-70% – 230гр
Сметана 20-30% – 550 гр
Вершки 33% (холодні) – 200 мл
Цукрова пудра – 125 гр
Приготування:

Шоколадний ганаш:
150гр молочного шоколаду
90гр вершків 33%

Апельсиновий соус:
2 середніх апельсина
75гр цукру
10 гр желатину 200бл
13гр кукурудзяного крохмалю
15гр води/для крохмалю
лимонна кислота за бажанням за смаком

Шоколадний Торт Медовик зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Для тіста:
Каструлю наповнюємо водою для водяній лазні, в миску відміряємо мед, цукор, яйця і вершкове масло. Поставте миску на каструлю з киплячою водою, щоб дно миски не діставало до поверхні води. Тримаючи миску на паровій бані, помішуйте до розчинення цукру, масла і меду. Додайте соду. Перемішайте віночком. Маса почне пінитися і збільшиться в розмірі в 2 рази. Зніміть миску з вогню і додайте какао-порошок і ванілін. Перемішайте віночком. Додаючи порціями борошно, віночком замісіть тісто. Заміс зручніше закінчувати на столі. Вийшло близько 1,2 кг тіста – загорніть його в пакет і помістіть в холодильник на 1 час.
2. В кінці цього часу нагрійте духовку до 180 градусів, режим верх-низ. Охолоджене тісто розділіть на 8 частин вагою +/- 135-137 гр. Лист пергаменту або тефлоновий килимок злегка посипте борошном і зверху викладіть кульку тесту. Розкачайте тісто в коло такого діаметру, який хочете торт 18 або 20 см . Можна наколить корж виделкою, щоб вона не вздувался в духовці. Корж на пергаменті перенесіть на деко і випікайте при 180 градусах 5 -7 хвилин. Поки один корж випікається в духовці, на другому аркуші пергаменту розкочуйте наступний. Гарячий корж дістаньте з духовки, накрийте круглою формою або тарілкою і обріжте нерівності. Обрізки знадобляться пізніше для прикраси торта.
3. Сметанний крем:
В діжу міксера відмірювати всі інгредієнти і збити до пышности.
4. Шоколадний ганаш:
Молочний шоколад імпульсно розтопити в НВЧ. Вершки довести до кипіння в сотейнику і потім в 3-4 заходу вводимо в розтоплений шоколад кожен раз добре вимішуючи. Коли ганаш готовий, перекладаємо його в кондитерський мішок, завязать.
5. Апельсиновий соус: Желатин замочити в холодній воді. Якщо желатин використовуєте порошковий такої ж сили, як і листовий, берете таку ж кількість, воду для нього берете 1 до 6. З апельсинів зняти цедру, як почистити яблука зрізуючи шкірку і шар тонкої плівки покриває м’якоть апельсинів. Потім філірувати апельсин вирізаючи м’якоть залишаючи перегородки і серцевину незайманою, складаємо все в сотейник, додаємо цукор і ставимо варитися до закипання і повністю розчинення сахара.
6. В холодну воду відміряємо крохмаль і добре перемішати. Коли апельсиновий соус закипів і цукор повністю розчинився вливаємо крохмальну воду і варимо інтенсивно помішуючи до загустіння потрібної нам ступеня. Знімаємо з плити і додаємо желатин , перемішати, щоб желатин повністю розчинився. Перекладаємо в іншу ємність і накриваємо харчовою плівкою в контакт і ставимо в холодильник для стабилизации.
7. Збірка: Збірка в кільці з ацетатної плівки. Корж-крем-ганаш-корж-крем-соус-корж-крем-ганаш-корж-крем-соус-корж-крем-ганаш-корж-крем-соус-корж-крем-ганаш-корж.