Морквяний торт бенто з горіхами і кремом

Морквяний торт з пишними коржами 😍 Дуже вдалий рецепт, зберігайте і пробуйте 😉 Як зробити смачний Морквяний торт бенто з горіхами і кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 170 р.
Морква (натерта) 170 р.
Цукор 170 р.
Яйця С1 2 шт.
Кефір (2,5-3,2%) 100 мл
Рослинне масло 125 мл
Горіхи 100 р.
Розпушувач 10 р. (2 ч. л. з гірками)
Сода 3 р. (приблизно 1/2 ч. л)
Цедра апельсина 1 ч. л.
Кориця 6 г (1 ч. л. )
Мускатний горіх 2 р. (1/3 ч. л. )

Крем:
Сирний сир 250 р.
Сметана (25-30%) 100 р.
Цукрова пудра 3 ст. л.
Якщо будете обмазувати боки, то х2

Для прошарку карамель. За бажанням.

Морквяний торт бенто з горіхами і кремом покроковий рецепт

1. Заздалегідь готуємо горіхи, миємо, обсушуємо, злегка обсмажуємо на сухій сковороді, подрібнюємо. ⠀ Цукор розтираємо з цедрою і інгредієнтів з яйцями до пишноти. Вливаємо олію і кефір, перемішуємо і частинами всипаємо змішані сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, соду, кориця, мускатний горіх). Додаємо горіхи і натерту на дрібній тертці моркву. ⠀ Перемішуємо лопаткою до однорідності і переливаємо на деко з пергаментом або у форму для випічки. ⠀

2. Якщо хочете круглий торт, то краще випікати в 2 заходу, тк таке тісто вважається «важким на підйом»)) тобто розлити тісто по двом формам, або по черзі. Діаметр підійде 20 див. Потім разрежаете кожен навпіл і вийде 4 коржа. ⠀ Випікаємо при 160°-180° ~30 хвилин, до сухої зубочистки. ⠀

3. Я випікала на деку, тому, після остигання просто розрізала на 4 частини. ⠀ 🎂 Для крему збиваємо міксером сметану і сирний сир (охолоджені) з цукровою пудрою. ⠀ Збираємо торт, між коржами ще зробила прошарок з солоною карамелі, вона чудово доповнила і збагатила смак! ⠀

4. Навколо кремом я не обмазувала, але на другий день боковушки підсихають)) так що якщо за один раз не скушаете, зробіть подвійну порцію крему.😀 І між коржами побільше буде і на боки вистачить 😉 ⠀ Цей морквяний тортик, з зимовими прянощами і апельсином, ідеально підходить для затишного чаювання. ☕️

Відео рецепт 👇