Шоколадные арахісові макаронів кришечки

Готуємо шоколадні арахісові макаронів кришечки рецепт. Привіт, друзі! Я вчора конкретно протупила😂 Дала рецепт, який давала тиждень тому😂 насправді… чесно вам зізнаюся, не знаю, що зі мною відбувається) пам’ятається, я їхала раніше в Омськ, і у мене було близько 20-30 рецептів з собою, щоб викладати по черзі, а зараз буквально парочка🤭 І на пости я якось подзабила…. Якийсь у мене криза. Я перебуваю, так би мовити, на роздоріжжі. Не можу зрозуміти, хочу далі всім цим займатися 🙈 Прошу зрозуміти і пробачити🙏🏻 А сьогодні поділюся рецертом шоколадних арахисовых кришечок для макаронів. А завтра напишу рецепт арахісового ганаша)

Інгредієнти

135 г 100% арахісової борошна
15 г какао
150 г цукрової пудри (100% пудра, без крохмалю, читайте склад)
150 г цукру
38 г води
55 г білка (1)
55 г білка (2)

Шоколадні арахісові макаронів кришечки покроковий рецепт

1. Просіяти борошно з пудрою і какао. Нагадую, що можна не просіяти, але я люблю гладкі кришечки. Додати до борошна з пудрою білок 1, замісити це «тісто». Вийде марципан. Ось ця кашка з борошна, білка, пудри і, в нашому випадку ще й какао, називається марципан. Далі. Готуємо меренгу.

2. В сотейнику з’єднати цукор і воду, поставити на плиту, уварити сироп до 118 градусів. На моменті коли температура буде 115 в окремій мисці збити білок 2 в піну, піна повинна бути без рідини, щільна. Коли сироп досягне 118, влити його по стінці у збитий білок, паралельно збиваючи. Збити меренгу до кімнатної температури (~25) градусов.
3. Додати до марципану меренгу і добре перемішати лопаткою зверху вниз. Це буде зробити непросто, потрібно докладати зусиль! Але в результаті у вас повинно вийти тісто, стекающее з лопатки стрічкою. Будьте акуратні, дуже довго заважати не можна. Після цього перекласти отриманий макаронаж в мішок і відсадити в шаховому порядку круглишки бажаного размера.

4. Отстучать деко і залишити макаронів підсушитися при кімнатній температурі близько півгодини. Тобто, при торканні пальцем до кришечки, палець не повинен прилипати. Кришечки повинні бути гладкими і не липким. Випікати в розігрітій до 140 гр 14 хвилин. Після випічки повністю остудити (!!!!!) і зняти з килимка. Випікаю я тільки на тефлонових килимках, вони ідеальні для макарон.