Булочки з корицею і цукром з дріжджового тіста

Булочки з корицею і цукром з дріжджового тіста простий рецепт. Всім гарного початку робочого тижня! Вона в цей раз зовсім коротка)) Мама Маша після вчорашнього дня на дачі вся в думках про грядках, фарбі для дому, благоустрою ділянки та інших заміських радощах)) хто б мені кілька років тому сказав, що я буду з таким трепетом копати свої грядочки і з такою любов’ю купувати насіння…я б покрутила біля скроні😄 Ну а на фото найпростіші булочки з корицею.

Інгредієнти

Тісто:
Молоко 100 мл
Цукор 50 г + 1 ч л
Яйце куряче 1 шт
Дріжджі 5 р
Сіль 1/3 год л
Олію вершкове 30 р
Борошно 280 р

Начинка:
Масло вершкове 25 г
Цукор 3 ст л
Кориця 1 год л

Булочки з корицею і цукром з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. В теплому (не гарячий!) молоці розвести дріжджі і 1 год л цукру. Перемішати і залишити хвилин на 10. Маса повинна вспінитися. Збити злегка віночком яйце, додати масло кімнатної температури, сіль, цукор, що залишився, опару (дріжджі з молоком і цукром) і поступово ввести муку.
2. Замісити тісто. Накрити рушником і залишити ~ на 1.5 ч. Воно має мінімум в два рази збільшитися в об’ємі. Викласти тісто на припыленную борошном поверхню. Обім’яти. Тонко розкачати тісто у великий прямокутник. Змастити розтопленим вершковим маслом і посипати сумішшю цукру і корицы.
3. Один довгий край не змащуйте і не посипайте щоб потім булочки краще скріпити (~2-3 см). Акуратно загорнути в щільний рулет по довгому краю. Гострим ножем (я люблю це робити ножем із зубчиками), як би розпилюючи, нарізати на невеликі шматочки товщиною приблизно 3 см.
4. Викласти булочки на деко. Накрити рушником і дати постояти в теплому місці хвилин 15-20. Випікати в розігрітій до 200 С духовці хвилин 18-20 до рум’яного цвета.
5. У гарячій воді розчинити цукор. Готові булочки при бажанні можна змастити солодкою водичкою (розчинити 1.5 ст л цукру в ~2 ст л гарячої води) або просто вершковим маслом.