Знаменитий Торт в стаканчику cake to go з кремом чіз

Знаменитий Торт в стаканчику cake to go з кремом чіз простий рецепт 🍦 Начинка «Апельсиновий кава».

Інгредієнти

Кількість інгредієнтів розрахована на 2 склянки об’ємом 340 мл

Шоколадний бісквіт:
⁃ 3 яйця C1
⁃ 115 гр цукрової пудри
⁃ 60 гр борошна
⁃ 17 гр какао-порошку
⁃ 1/4 частина ч. л. розпушувача

Апельсиновий джем:
⁃ 220 гр апельсинового соку і м’якоті (2 апельсина)
⁃ 12 гр цукру
⁃ 12 гр кукурудзяного крохмалю + 12 мл води

Кавова просочення:
⁃ 2 ч. л. цукру
⁃ 1-2 ч. л. розчинної кави (за смаком)
⁃ молоко і окріп-на-віч на один стакан

Кавовий крем-чіз:
⁃ 240 гр сирного сиру
⁃ 50 мл вершків 33% жирності
⁃ ~60 гр цукрової пудри
⁃ 1 ч. л. розчинної кави
⁃ 1 ч. л. цукру (для кави)
⁃ 1 ч. л. окропу (для кави)

Знаменитий Торт в стаканчику cake to go з кремом чіз покроковий рецепт

1. Апельсиновий джем:
вичавлюємо сік З апельсина і додаємо м’якоть (без плівочки). Перелити в сотейник, додаємо цукор. Кукурудзяний крохмаль змішуємо з прохолодною водою, перемішуємо. Виходить консистенція молока.

До апельсинової суміші додаємо цукор, вливаємо кукурудзяний крохмаль, помішуючи, ставимо на плиту. Необхідно періодично помішувати, щоб начинка не підгоріла і не пішла грудочками. Начинка повинна загуснути. Тепер її необхідно остудити, перш ніж додавати в торт.

2. Кавова просочення:
Змішуємо цукор, кава, заливаємо молоком і окропом. Перемішуємо, даємо остыть.
3. Кавовий крем-чіз:
Змішуємо разом каву, цукор і окріп. Трохи збиваємо масу. Залишаємо остуджуватися. В чаші змішуємо сирний сир, вершки і цукрову пудру. Збиваємо все разом. Додаємо до крему кави і знову перемешиваем.

4. Перші два бісквіта для склянки вирізаємо діаметром 5,5 см, останній (верхній) – діаметром 8 див. Врахуйте, що якщо робити тортик до самого кінця склянки, закрити кришкою стакан не вийде, так як вона змаже весь крем. Тому такий стаканчик можна буде упакувати тільки в коробочку, як зазвичай упаковують трайфлы. У такому разі вага тортика виходить 300 гр.

Відео рецепт 👇