Італійська сільський яблучний пиріг з картоплею в духовці

Як зробити смачний Італійський сільський яблучний пиріг з картоплею в духовці рецепт простий. А ви кажете, що італійці їдять тільки пасту. Яблучний пиріг з картоплі? Такого у мене ще не було😁 З цікавості спробувала цей рецепт мені сподобалося! У пирога виходить тонка карамелизированная скоринка і ніжна консистенція всередині. Ваші близькі навряд чи здогадаються, що він з картоплі, якщо ви про це самі не скажете.

Інгредієнти

на форму 24см:

Для тіста:
•400г картоплі, відвареної в мундирі
•2 яйця
•50г панірувальних сухарів або борошна
•80г м’якого вершкового масла
•пакетик розпушувача
•100 г коричневого цукру
•цедра 1 лимона
•2 яблука
•кориця

Для верхнього шару:
•цукор
•кілька кубиків вершкового масла

Італійська сільський яблучний пиріг з картоплею в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю розім’яти в пюре поки ще теплий, яйця розділити на білки і жовтки. Додати до картоплі жовтки, панірувальні сухарі, розпушувач, цукор, цедру лимона, олію і перемішати. Окремо збити білки до стійкої пиков.

2. Додати білки до тесту і делікатно перемішати лопаткою знизу-вгору. Яблука почистити, нарізати скибочками, скропити соком лимона і посипати корицею. Додати яблука в тісто і перемешать.

3. Викласти тісто у форму з папером для випічки, посипати зверху цукром і викласти кілька кубиків вершкового масла. Випікати в духовці при 180 градусах близько 50 минут.

Відео рецепт 👇