Лимонний кекс різдвяний з рисовим борошном

Як зробити смачний Лимонний кекс різдвяний з рисовим борошном рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

🕑 Час приготування: 1ч
⚖️ КБЖУ на 100г: 340-5-20-33
🍽 Порції: 8 персон

✔️200г борошно рисова
✔️4шт яйце
✔️1шт лимон
✔️90г коричневий цукор
✔️180г вершкове масло
✔️щіпка сода
✔️30г в’ялена вишня / ізюм

Лимонний кекс різдвяний з рисовим борошном покроковий рецепт

1. 1. Дістати всі продукти заздалегідь, вони повинні бути кімнатної температури.
2. Вишню / родзинки промити і залити окропом.
3. Відокремити білки від жовтків.
4. Білки збити до м’яких пиков.

2. 5. До жовтків додати масло і цукор. Збити до однорідності.
6. З лимона зняти цедру. Розрізати навпіл і додати сік лимона до жовтків.
7. Знову збити жовткову масу до однорідності.
8. Додати цедру, вишню, борошно і соду. Перемешать.

3. 9. Вмішати білки.
10. Форму змастити маслом, присипати борошном. Викласти тісто у форму і поставити в розігріту до 170° духовку.
11. Випікати ~20хв, зменшити температуру до 160° і випікати ще ~30хв (до сухої зубочистки).
✅ Самий різдвяний обід готовий! 🎄

Відео рецепт 👇