Мезешкалач угорський медовий пряник

І знову пряники) на цей раз угорські мезешкалачи. Звичайно, для більшої автентичності варто покрити їх угорським лаком, але лак був зовсім недавно, та й пряники вийшли такі ладненькие, кругленькі, пышненькие, просто прелесть))) от і народилася казкова вуличка) Пряники за рецептом угорських майстринь Tunde Dugantsi і Anika Vargane Орбан.
Тісто дуже просте у приготуванні, але воно має відлежатися мінімум добу, а краще – більше. Моє відпочивало п’ять днів. І знаєте, таких повітряних пряників як ці, я не пробувала. Дуже вони мені сподобалися, м’які, повітряні, не забиті борошном, не нудотно солодкі. Як зробити Мезешкалач угорський медовий пряник рецепт простий в духовці.
Сто відсотків, що буду повторювати. Відразу скажу, що для будівництва будиночків і штампа це тісто не підійде. Воно дуже м’яке, працювати з ним треба, обов’язково припыляя стіл і качалку борошном. Товщина розкочування 5-7 мм, пряники виходять округлими і пишними. Можна гарячі пряники накрити на кілька хвилин дошкою і тоді поверхня стане рівною. Ну і звичайно, головне, не перетримати їх в духовці. Мої, досить великі, зростанням в 10 см, пеклися 8 хв. І не поспішайте гарячі пряники зняти з дека, дайте їм охолонути, інакше зламаєте

Інгредієнти

500 гр пшеничного борошна
100 гр цукрової пудри
250 гр меду
2 яйця З
1 чл кориці
1/2 чл імбиру
1/2 чл гвоздики
18 гр соди (1стл без гірки)
60 гр вершкового масла

Мезешкалач угорський медовий пряник покроковий рецепт

1. В окремій мисці змішати борошно, цукрову пудру і соду. У сотейнику розігріти мед з маслом до об’єднання, додати спеції. Дати охолонути, після чого ввести яйця, размешать.

2. Об’єднати сухі і рідкі інгредієнти і добре вимісити тісто. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 1-7 дней.

3. Тісто розкачати товщиною 5-7 мм, вирізати пряники. Випікати при 180 гр 7-9 хв. Дати охолонути, після чого зняти з дека. Приємного апетиту)))