Сирні рогалики з повидлом

Як зробити сирні рогалики з повидлом рецепт простий. Я вкрай рідко готую випічку на сирному тісті. Чесно, от не люблю з цим тестом працювати (тісто на кефірі теж потрапляє під “не люблю”🙈). Але що не кажи, випічка виходить смачною😋Рогалики ніжні, зовні зовсім злегка хрусткая скоринка, а всередині м’якесенькі-м’якесенькі. І незважаючи на те, що випічка практично несолодка, рогалики полетіли зі швидкістю звуку🙈.

Інгредієнти

Тісто
200 г сиру(9%)
120 г сл. масла
10 г ван. цукру
1 ч. л. розпушувача (без гірки)
щіпка солі
180-200 г борошна

Начинка може бути макової, горіховою, з повидлом. За бажанням, лише б стабільна, щоб не витекла. У мене було яблучно-сливове повидло. Можна готувати і без начинки. ⠀

Сирні рогалики з повидлом покроковий рецепт

1. Масло за годину до приготування прибрала в морозилку. Сир у мене був більш менш сухий, в брикеті. Але я все одно протерла його через сито. ⠀ В ємність просіяла борошно (180 г) з розпушувачем. Натерла на крупній тертці масло. Перемішала. Додала сир, сіль, ванільний цукор. Перемішала лопаткою до великої крихти, після руками зібрала в ком.
2. На стіл висипала 20 г борошна, виклала тісто, недовго вымесила. Воно буде м’яким, але неоднорідної консистенції і не повинно липнути до рук. З 20 г борошно практично вся залишилася. Але це вже треба регулювати і відштовхуватися від вологості сиру. У будь-якому випадку відразу все борошно при замішуванні не додаємо☝. ⠀
3. Тісто розділила на дві частини, кожну подкатала в коржик, загорнула в плівку, прибрала на годину в холодильник. ⠀ Починаємо працювати з першою частиною тіста, інша знаходиться в хол-ке (чекає своєї черги). Килимок тісто подпылила борошном, розкатала тонко в коло Діаметром 30 см, товщина ≈ 2 мм. Коло розділила на 16 сегментов.
4. На широкий край виклала начинку, тонкий край прокатала качалкою, після згорнула в рогалик. Рогалик обваляла в цукрі, виклала на деко застелений кінчиком вниз. ⠀
5. Якщо рогалики готувати без начинки, то треба так само розкачати тісто. Коло посипати цукром, прокатати качалкою і далі за рецептом. ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 16-18 хв до золотинки (орієнтир на свою духовку).