Великодні паски кекси з кремом і начинкою

ПАСКИ – КЕКСИ З ЦУКАТАМИ. Їх ще називають «паски без дріжджів», але по факту це, звичайно ж, кекси, вдало маскуються під них. А чи є велика різниця? Якщо часу на готування мало, цей рецепт може прийти на допомогу. Як зробити Великодні паски кекси з кремом і начинкою рецепт простий.

Інгредієнти

На 6 кексів діаметром 6 см:
Яйця С1 – 3шт
Вершкове масло – 150г
Борошно – 225гр
Цукор – 175гр
Розпушувач – 6г
Цукати – 70гр
Ром або інший алкоголь для сухофруктів

Для крему:
Білок (С1) – 4шт
Цукор – 128гр
Желатин – 6г
Вода для желатину – 36гр

При бажанні кекси можна покрити глазур’ю:
Темний шоколад – 200гр
Рослинна олія – 30гр

Великодні паски кекси з кремом і начинкою покроковий рецепт

1. Цукати залити алкоголем і дати їм настоятися протягом кількох годин. Порізати на невеликі шматочки. М’яке масло кімнатної температури збити з цукром до посветления маси і збільшення в об’ємі. Додати яйця, перемішати. Додати борошно, розпушувач і порізані цукати. Розподілити тісто по формах і випікати при 180° близько 35-40 минут.

2. Для крему:
Желатин залити холодною водою, дати йому набрякнути. Цукор з білками почати збивати на водяній бані на середній швидкості міксера. Можна додати щіпку лимонної кислоти і щіпку солі. Коли температура маси досягне 60°, зняти з лазні і продовжити збивати далі ще близько 5 хвилин. Меренга повинна вийти дуже стійка.

Розпустити желатин в мікрохвильовці і, не припиняючи збивання, додати його до білкового крему. Перекласти крем у кондитерський мішок і відсадити шапочки для кексів. Кремом треба працювати відразу після приготування! У серединки своїх кексів я додала лимонний джем, але цей крок є опціональним. І без начинки вони виходять вологими і смачними😊

3. При бажанні кекси можна покрити глазур’ю:
Шоколад розтопити, з’єднати з маслом, перемішати. Остудити глазур до 29°. Кекси трохи охолодити або навіть підморозити і занурити «капелюшками» в глазур

Відео рецепт 👇