Шарлотка пиріг перевертиш з яблуками

Шарлотка справжня! ⠀ 👌 Друзі, запам’ятайте, що в класичній «Шарлотці» не повинно бути ніякого масла, сметани, розпушувача і соди! ⠀ Як зробити Шарлотку пиріг перевертиш з яблуками рецепт простий в духовці. Це, звичайно, припустимо все, але це вже буде все, що завгодно – небудь яблучний пиріг, але тільки не «Шарлотка»! ⠀ ✅ В класичній «Шарлотці» всього 4 інгредієнта – яблука, яйця, цукор, борошно. ⠀ ❓А ви знаєте історію появи цього пирога?) Їх звичайно кілька, але мені найбільше подобається така версія – колись, дуже давно, один кухар був безнадійно закоханий в знатну красуню Шарлотту. Але він був дуже бідний, щоб домогтися її прихильності й уваги. І тоді, в честь неї, він винайшов своє кулінарне творіння – яблучний пиріг)

Інгредієнти

Яблуко – 4 шт
Яйце – 4 шт
Цукор – 200 гр (1 склянка 250 гр)
Борошно – 160 гр (1 склянка 250 гр)
Форма для випічки d=25 див.

Шарлотка пиріг перевертиш з яблуками покроковий рецепт

1. Яблука почистити, нарізати тонкими часточками. ⠀ 4 яйця злегка збиваємо міксером, поступово всипаємо цукор і збиваємо до пишної світлої маси. Всипаємо в три заходи борошно і тут вже розмішуємо силіконової лопаткою! Міксером збивати не можна! Розмішуємо лопаткою знизу-вгору, за годинниковою стрілкою. Тісто готове. ⠀

2. Дно форми застелити папером для випічки, краї змастити маслом і присипати борошном, щоб потім добре пиріг відійшов від стінок форми. ⠀ На дно форми викласти яблука, залити зверху тістом. Відправляємо форму з тістом в нагріту духовку до 180 гр на 30-40 хвилин, до готовності. ⠀

3. вийняти Форму з духовки, дати пирогу охолонути хвилин п’ять-десять. Відокремити ножем краю пирога від форми, зняти кільце з форми. На пиріг покласти страву, перевернути знизу-вгору. І верхи пирога виявляться яблука. Перед подачею присипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇