Домашній зефір Кави Апельсин

Як зробити Домашній зефір Кави Апельсин рецепт простий.

Інгредієнти

🌿 30г апельсинової м’якоті
🌿95г яблучного пюре
🌿95 цукру
🌿4г сублімованого кави
🌿1 білок С1 (30-35г)
Додатково цедра 1 апельсина

Сироп:
🌿6г агару
🌿120г води
🌿195г цукру

Домашній зефір Кави Апельсин покроковий рецепт

1. З апельсина зняти цедру, Роком зняти шкірку, порізати шматочками, прибрати кісточки, пробити блендером, відкинути на сито і злити 90% вологи – м’якоть готово. ⠀ Яблука запекти в мікрохвильовій печі до м’якого стану, парирувати, перетерти на сито від кісточок – пюре готово.

2. В чашу для збивання скласти всі інгредієнти крім цедри і почати збивати на середній швидкості, поступово збільшуючи до максимальної. Збиваємо інтенсивно до появи чітких піків. ⠀ В сотейнику з’єднати воду, агар -агар, цукор і починаємо варити сироп. Як тільки сироп закипів, зменшуємо потужність плити на середнє значення і при постійному помішуванні варимо сироп до «ниточки» або 111С. На середній швидкості міксера обережно середньої струменем влийте сироп в пюре по стінці чаші, щоб сироп не потрапив на венчики.
3. Як тільки весь сироп влили включаємо швидкість міксера на максимальну і збивайте ще секунд 30, або хвилину. Додаємо цедру і перемішуємо акуратно лопаткою. Потім дуже швидко лопаткою перекладіть всю масу в кондитерський мішок з насадкою, закрутіть хвостик у мішка і відсаджуємо красиві завитки. ⠀

4. Після того, як ви відсадили весь зефір, залишаємо його сохнути (стабілізуватися) на 12-24 години, залежить від вологості у вашому приміщенні. Після стабілізації з’єднуємо 2 половинки зефіру між собою і посипаємо цукровою пудрою. ⠀

5. Приємного чаювання! 🤗 Р. s: за бажанням можна додати барвник і зверху зефірки присипати цедрою апельсина для більшого смаку і аромату

Відео рецепт 👇