Виноградний домашній зефір

Сезон ягід в самому розпалі і тому давайте не будемо втрачати часу і приготуємо виноградний зефір. Виноград сам по собі не має в більшості своїй яскраво вираженого смаку і аромату, тому на мій погляд краще брати самі ароматні сорти, наприклад, Ізабеллу. Для максимального смаку і аромату пропоную використовувати змішану технологію.

Інгредієнти

Для ягідної маси
✅150 г пюре яблука
✅150 г увареного пюре винограду
✅5 г пектину +10 г цукру
✅150 г цукру
✅60 г білка

Для сиропу
✅90 г води
✅70 мл виноградного соку (достатньо просто пробити виноград блендером, видаливши кісточки)

✅350 г цукру
✅13 г агару
✅20 г глюкозного сиропу

Виноградний зефір домашній покроковий рецепт

1. Виноград відокремити від кісточки, пробити блендером і варити на середньому вогні 15 хв. Відважити 150 г виноградного пюре. 5 г пектину змішати з 10 г цукру і додати в пюре винограду, після закипання варити 1 хв. ⠀
2. У сотейнику змішати цукор, виноградний сік, воду, глюкозний сироп і агар. Уварити сироп до 110С або тонкого ниточки. ⠀ На середній швидкості міксера в готову збиту масу тонкою цівкою влити сироп. Збити до щільної пишної массы.
3. Готова маса добре тримає форму. ⠀ Готову зефірну масу перекласти в мішок, відсадити зефір на пергамент/тефлоновим або силіконовий килимок. ⠀ Відсаджувати при температурі 48-50С. ⠀ Залишити на стабілізацію і дозрівання від 8 до 24 часов.