Сирний пиріг Штоллен з марципаном на Новий Рік

Як смачно зробити Сирний пиріг Штоллен з марципаном на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мені здається, він ніколи не набридне. А за цілий рік я встигаю так сильно по ньому скучити, що починаю насолоджуватися з моменту, коли його чарівний запах розповзається з духовки по всіх куточках будинку.
Чи все-таки з моменту, коли заливаю ягоди аперолем? Там я чи знаєте теж багато нюхаю, стільки, що навіть пити не доводиться, вже настрій піднімається. Підійшла, нюхнула, пішла далі. Зовсім недовірливі, звичайно, можуть спробувати)

Інгредієнти

З цієї порції виходить 2 середніх штоллен

120 гр. вершкового масла
140 гр. цукру
20 гр. ванільного цукру
1 яйце С0
130 гр. сиру (сухіше)
Цедра 0,5 лимона
2 ст. л. лимон. соку
150-180 гр. цукатів/сухофруктів (тут сушена журавлина і вишня)
100 гр. горіхів (тут мигдаль)
10 гр. розпушувача
300 гр. борошна
щіпка спецій (кориця/муска.горіх/кардамон, імбир)
Алкоголь для замочування сухофруктів (коньяк/віскі/апероль)

Для посипання:
50 гр. слив. масла
150 гр. сах. пудри

МАРЦИПАН для начинки

Сирний пиріг Штоллен з марципаном на Новий Рік покроковий рецепт

1. Сухофрукти нарізати і замочити в алкоголі мінімум на 2 години (максимум – на ніч). Горіхи порубати ножем. Розігріти духовку до 180 гр. Застелити деко пергаментом. М’яке масло збити з цукром і ванил. цукром. Додати яйце, сир, знову збити. Всипати сухофрукти (алкоголь злити), горіхи, лім.сік,цедру, спеції, знову міксером перемешать.
2. Просіяти 250 гр.борошна з розпушувачем. Далі я дуже добре подпыляю стіл борошном, викладаю на нього тісто і вимішую його руками, додаючи при необхідності ще борошна, поки воно не перестане липнути до рук. Потім ділю на 2 частини. Кожну збираю в кулю і трохи проходжу качалкою. Переношу тісто на деко, далі вже руками надаю трохи прямокутну форму, викладаю начинку (можна і без неї), складаю один край не до середини, а на 2/3, іншим краєм накриваю сверху.
3. Так само чинимо з другим штолленом. Випікати в розігрітій духовці 50-60 хв до впевненого золотистого кольору (готовність перевіряємо шпажкою). Гарячі ще на деко змастити розтопленим маслом і рясно присипати пудрою. Остудити і можна відразу пробувати чи щільно загорнути у фольгу/пергамент і так зберігати в холодильнику до 2-3 недель.
4. МАРЦИПАН для начинки. 250 гр. мигдалю замочити в окропі на годину. Злити воду, очистити від шкірки, просушити горіхи півгодини на рушник. Потім у блендері разом з 250 гр.пудри перемолоти до стану борошна. І в останню чергу додати кілька крапель мигдалевої ароматизатора (обов’язково) та 2 білки від маленьких яєць (краще спочатку 1, потім додавати), знову включити блендер на пару хвилин. Далі масу зібрати і прибрати в плівці/пакет в холодильник або використовувати сразу.