Як зробити Шоколадний торт з курагою, чорносливом і сирно сметанним кремом без випічки простий рецепт. Готувала сьогодні шалений торт! Без випічки 😉 вийшло дуже смачно, цікаво і красиво 😻 зберігайте рецепт і обов’язково спробуйте приготувати ☺️
Інгредієнти
на форму 22 см:
Для «коржів»:
– 250 грам ванільних сухарів;
– 100-120 грам волоських горіхів;
– 100 грам чорносливу;
– 100 грам кураги (залила окропом на 10 хвилин);
– 80 грам шоколаду;
– 70 грам вершкового масла.
Для начинки:
– 450 грам сиру;
– 350 грам сметани;
– 90 грам цукру;
– 1 пакетик (8 грам) ванільного цукру;
– 1 чайна ложка желатину + 3 столові ложки води.
Для ганаша:
– 60 грам шоколаду;
– 30 грам вершкового масла.
Торт з курагою, чорносливом і сирно сметанним кремом без випічки покроковий рецепт
1. Готуємо маси для коржів:
Якщо у Вас великий блендер, то сухарі, горіхи, чорнослив і курагу подрібнюємо разом. У мене ось маленький блендер, тому подрібнила частинами, потім все з’єднуємо, добре перемішуємо, можна допомогти собі міксером, тільки прикривайте чашу чим-небудь, щоб нічого не летіло на всі боки. Шоколад з маслом розтоплюємо в мікрохвильовці (3 рази по 20 секунд, після кожного разу добре перемішуємо). Додаємо шоколад, добре перемішуємо виделкою, повинна вийде ось така крихітка, як на відео 👌
Якщо у Вас великий блендер, то сухарі, горіхи, чорнослив і курагу подрібнюємо разом. У мене ось маленький блендер, тому подрібнила частинами, потім все з’єднуємо, добре перемішуємо, можна допомогти собі міксером, тільки прикривайте чашу чим-небудь, щоб нічого не летіло на всі боки. Шоколад з маслом розтоплюємо в мікрохвильовці (3 рази по 20 секунд, після кожного разу добре перемішуємо). Додаємо шоколад, добре перемішуємо виделкою, повинна вийде ось така крихітка, як на відео 👌
2. Для начинки:
збиваємо пару хвилин сметану (20%) з цукром і ванільним цукром. Додаємо сир, якщо сир пастоподібний, то можна просто збити. Якщо ні, то краще перебити всі заглибним блендером, щоб не було грудочок. 1 чайну ложку желатину заливаємо водою, перемішуємо і залишаємо розбухати. Потім відправляємо в мікрохвильову піч на 15 секунд, добре перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо в сирну начинку, продовжуючи збивати. Готово.
збиваємо пару хвилин сметану (20%) з цукром і ванільним цукром. Додаємо сир, якщо сир пастоподібний, то можна просто збити. Якщо ні, то краще перебити всі заглибним блендером, щоб не було грудочок. 1 чайну ложку желатину заливаємо водою, перемішуємо і залишаємо розбухати. Потім відправляємо в мікрохвильову піч на 15 секунд, добре перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо в сирну начинку, продовжуючи збивати. Готово.
3. Збираємо торт:
у мене роз’ємна форма 22 см, борти застеліть, щоб за підсумком вийшли красиві краю. Чим менше форма по діаметру, тим буде більше шарів 😉 на саме дно сиплемо крихту, розрівнюємо тонким шаром, утрамбовуємо трохи, зверху сирний крем, так само розрівнюємо, продовжуємо чергувати, поки не скінчиться начинка, шари не повинні бути товстими👌
у мене роз’ємна форма 22 см, борти застеліть, щоб за підсумком вийшли красиві краю. Чим менше форма по діаметру, тим буде більше шарів 😉 на саме дно сиплемо крихту, розрівнюємо тонким шаром, утрамбовуємо трохи, зверху сирний крем, так само розрівнюємо, продовжуємо чергувати, поки не скінчиться начинка, шари не повинні бути товстими👌
4. Далі дивимося в каруселі – https://www.instagram.com/p/CR6ntcOsgdC/