Апельсиновий кекс з шоколадом і мигдальною борошном

Одне з найбільш виграшних поєднань для кексу – апельсин і шоколад. Швидкий і простий десерт, який можна приготувати, коли гості вже на порозі. 😁 Як зробити Апельсиновий кекс з шоколадом і мигдальною борошном рецепт простий.

Інгредієнти

▫️Мигдальна борошно – 100 гр
▫️Рисове борошно – 80 гр
▫️Кукурудзяний крохмаль – 25 гр
▫️Яйця З – 3 шт
▫️Сироп топінамбура – 50 гр
▫️Рослинне або кокосове масло – 20 гр

▫️Темний шоколад без цукру – 80гр
▫️«Фіт парад» №7 – 8 гр
▫️Сік і цедра 1/2 апельсина
▫️Розпушувач тіста – 10 гр
▫️Сіль – 1/4 ч. л.
▫️Харчова сода – 1/3 ч. л.

КБЖУ десерту на 100 гр: 295 | 11 | 18 |20

Апельсиновий кекс з шоколадом і мигдальною борошном покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 170 °С, режим “верх-низ”. ⠀ Можна использовоть будь-яку форму для кексу або відповідну силіконову (силіконову змастити краплею масла і присипати рисової борошном). ⠀ Рисову борошно змішати з мигдальною, крохмалем, підсолоджувачем, сіллю, содою, розпушувачем. ⠀
2. В іншій ємності змішати віночком яйця, сироп, масло, кокосове попередньо розтопити), сік і цедру апельсина до однорідності. ⠀ Суху суміш перемішати з рідкої і вимісити тісто лопаткою. Шоколад нарізати квадратиками, додати до тесту, акуратно перемешеть. ⠀ Вилити тісто в форму.
3. Випікати 40-50 хв до сухої зубочистки (вставити зубочистку в центр бісквіта і відразу вийняти: якщо зубочистка суха, бісквіт готовий). ⠀ Дати кексу охолонути на решітці протягом 20 хвилин і вийняти з формы.