Шоколадний медовик зі сметанним кремом і вершковим маслом

Як зробити Шоколадний медовик зі сметанним кремом і вершковим маслом рецепт простий.

Інгредієнти

Шоколадні коржі:
3яйца С0
100гр вершкового масла
70гр меду
8г соди
280гр цукру
500гр борошна
100гр какао

Шоколадний Ганаш:
105гр шоколаду 55%
70гр жирний вершків 33-35%

Сметанний крем:
1кг жирної сметани (від 25%, краще 30%)
180гр цукру
250гр вершкового масла

Шоколадний медовик зі сметанним кремом і вершковим маслом покроковий рецепт

1. Шоколадні коржі:
Цукор, вершкове масло і мед нагріти на водяній бані до повного розчинення цукру. Ввести соду і добре перемішати. Перелити тісто в діжу, дати трохи охолонути. Потім ввести яйця і збити до однорідності. Просіяти борошно і какао ввести в остиглу масу. Перемішати до однорідності. Розділити тісто на 10-12 коржів, випікати при 200градусах близько 5минут.
2. Шоколадний Ганаш:
Вершки нагріти до легкого пара, перелити на шоколад. Почекати 2 хвилини і перемішати до однорідності. При необхідності пробити блендером. Охолодити в холодильнике.
3. Сметанний крем:
Сметану треба відважити на марлю на 6-8 годин. Потім перекласти 300 гр. сметани в сотейник, додати вершкове масло, цукор. Варити до повного розчинення цукру. Потім вилити до решти сметані. Перемішати і добре охолодити. !!!!При бажанні в сметанний крем додаємо 3ст.л какао, або 3ст.л шоколадної пасти. Можна додати ганаш(рецепт вище), а так само можна залишити крем просто вершковим! Чистове покриття на ваш смак!