Пиріг з пісочним тістом і сметанною заливкою і крихтою

Як зробити смачний домашній Пиріг з пісочним тістом і сметанною заливкою і крихтою простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

(d=20 см):

Основа:
Борошно – 220 р
Цукор – 60 г
Вершкове масло – 80 г
Жовтки – 2 шт
Розпушувач – 1 год л

Начинка:
Сметана 20% – 400 р
Цукор – 90 г
Ванільний цукор – 10 г
Білки – 2 шт
Кукурудзяний крохмаль – 50 г

Пиріг з пісочним тістом і сметанною заливкою і крихтою покроковий рецепт

1. Приготуємо основу. Вершкове масло розтоплюємо і залишаємо остигати. Відокремлюємо жовтки від білків. До жовтків додаємо цукор, вершкове масло, перемішуємо. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем, перемішуємо ложкою трохи, потім руками перетираємо в крошку.

2. Роз’ємну форму застеляємо пергаментом. Викладаємо 2/3 крихти на дно і утрамбовуємо, бортики робити не потрібно. Приготуємо начинку. До сметані додаємо кукурудзяний крохмаль, перемішуємо. Білки збиваємо до пишноти, додаємо цукор і збиваємо до щільних пиков.

3. Частинами додаємо білки до сметані і акуратно перемішуємо. На основу виливаємо начинку. Зверху висипаємо залишилася крошку.

4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Даємо охолонути і прибираємо в холодильник на пару годин. Пиріг готовий!

Відео рецепт 👇