Заварний яблучний крем

Сьогодні приготуємо смачний заварний яблучний крем з доступних інгредієнтів!

Інгредієнти

вистачить на прикрасу 12 капкейків

яблучне пюре 200 г
молоко 50 г
цукор 90 г +-
яйце 1 шт
кукурудзяний крохмаль 30 г
вершкове масло 100 г (для стабільного крему 250 г)
ваніль/кориця за бажанням

Заварний яблучний крем покроковий рецепт

1. Для пюре запекти яблука в мікрохвильовці до м’якості (близько 8 хвилин на максимальній потужності). М’якоть подрібнити блендером. Яблучне пюре з молоком довести до кипения.

2. В окремій чашці змішати цукор, крохмаль і яйце. В яєчну суміш поступово додати гаряче яблучне пюре, потім перелити масу в сотейник і, постійно помішуючи, довести до кипения.

3. Зняти крем з вогню, накрити харчовою плівкою в контакт і повністю остудити. Вершкове масло збити кілька хвилин і потроху додати остиглий заварний крем.