Морквяний пиріг з мигдалем в духовці

Морквяний пиріг з мигдалем в духовці простий рецепт. Цей рецепт солодкого страви я привіз з Німеччини, з Штутгарта. Мама мого німецького друга поділилася зі мною цим родинним рецептом, за яким часто готує цей пиріг вже багато років.

Я не люблю солодке, ні їсти, ні готувати, але мабуть бувають винятки 😉
Так от, цей пиріг мені настільки сподобався, своїм яскравим виглядом, смаком і текстурою, що я вирішив залишити його рецепт у своїй скарбничці і поділитися з вами.
Мама мого німецького друга поки ще цього не знає, але думаю, що вона буде дуже цьому рада!

Інгредієнти

Морква — 400 р;
Яйця (тільки жовтки) — 4 шт;
Цукор — 200 г;
Рослинна рафінована олія (без запаху) — 100 мл;
Мигдаль мелений (можна використовувати фундук) — 200 г;
Пшеничне борошно — 200 г;
Сік лимона — 1,5 ст. л.;
Пакетик розпушувача — 10 р.

Морквяний пиріг з мигдалем в духовці покроковий рецепт

1. Пиріг готується дуже просто і швидко, я використовую прямокутну з тефлоновим покриттям форму для кексів. ⠀ Горіхи купую або готові мелені, або використовую цільні, їх потрібно трохи підсушити на сухій сковороді, щоб краще подрібнювались і став яскравіше аромат 👍 ⠀

2. Моркву натерти на дрібній тертці. Відокремити жовтки від білків. Борошно просіяти у велику миску, додати розпушувач, перемішати і додати по порядку всі інгредієнти. Ретельно перемешать.

3. Дати постояти «подумати» хвилин 10. ⠀ Форму змастити вершковим маслом, трохи припудрити борошном, викласти масу і трохи вирівняти. ⠀ Запікати в розігрітій духовці до 180°С 55 хвилин в газовій духовці, або годину до електричної, але це у високій формі для кекса.

4. Виходить смачний, соковитий, дуже ніжний, ароматний і яскравий пиріг. ⠀ Зверху трохи цукрової пудри, поруч поставити чашку гарячого чаю або коф, взяти в руку ніж, відрізати і….!!! 😋

Відео рецепт 👇