Кранц плетінка з маком

Кранц плетінка з маком простий рецепт. Дуже смачний, дуже ніжний, не складний у приготуванні Кранц або плетінка (Як варіант пасхальної випічки, також можна спекти вигляді паски краффина) 👌 Довго залишається свіжим, м’яким і пухнастим. ❗️

Інгредієнти

тісто
100 г молоко (3,2%)
25 г вершкового масла
200г борошна в/с
щіпка солі
10 р живих дріжджів або 3 гр сухих
50 г цукру
1 яйце.

начинка
мак 100г
Вода 200 р
Цукор 30 г +20 г меду (Начинка може бути будь – яка- це згущене молоко з горіхами, або нутелла) ❗️Глазур Кип’ячена вода + сироп, або кип’ячена вода + джем , Або кип’ячена вода + Цукор

Кранц плетінка з маком покроковий рецепт

1. Для тіста всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. У Чашу скласти всі крім масла і вимішувати 5 хвилин. Додати м’яке вершкове масло і вимішувати ще 10 хвилин. Далі кладемо тісто на підйом на 90 хвилин в теплому месте.

2. Готуємо начинку: мак залити водою, варити 30-60 хвилин до випаровування води, після цього додати 30 г цукру та 20 г меду. Выброженное тісто Розкачати в прямокутник, повністю змастити маком згорнути в рулет розрізати його уздовж навпіл і сформувати плетенку.
3. Покласти у форму для кексу застелений пергаментом або Паперові форми для кексів, залишити в теплому місці на 60 хвилин. Далі змастити глазур’ю з жовтка і чайної ложки молока.

4. Випікати при температурі 180° приблизно 30 -45 хвилин , дивіться по своїй духовці. Гарячу плетінку відразу ж змастити сиропом для глянца.