Печемо паску від палича без сиру

Рецепт цих пасок нашій родині давно полюбився! Обов’язково приготуйте паски за цим рецептом. Нехай вже ні в цьому році, в наступному!☺️ Як зробити Печемо паску від палича без сиру рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Опара:
– Молоко 200 мл;
– Дріжджі пресовані 30 гр;
– Цукор 2 ст. л;
– Борошно 100 гр.

Тісто:
– Яйця 5 шт;
– Борошно 600 гр;
– Вершки 33 % 250 мл;
– Цукор 250 гр;
– Родзинки 200 гр;
– Коньяк 100 мл

Печемо паску від палича без сиру покроковий рецепт

1. Родзинки промити і залити окропом на 5 хвилин. Злити воду і добре віджати. Залити його коньяком (краще це робити з вечора, а вранці вже випікати паски). Змішуємо тепле молоко, дріжджі, цукор і борошно. Накриваємо і даємо постояти 15-20 хвилин. За цей час опара сильно підніметься. Яйця збиваємо з цукром до пишної білої маси. Приблизно 7 минут.

2. опару Додаємо, перемішуємо. Тепер додаємо теплі вершки (підігрів в мікрохвильовці). Перемішуємо. Поступово вводимо просіяне борошно. Добре вимішуємо 15-20 хвилин. Контейнер змащуємо раст. маслом, кладемо сюди наше тісто, накриваємо кришкою і прибираємо в тепле місце на 1 годину. Тісто за цей час має піднятися в 2 раза.
3. обминаємо Тісто і додаємо родзинки разом з коньяком. Ретельно вимішуємо руками. Тісто вийшло липким! Накриваємо його і даємо ще раз піднятися 1 годину. Тепер змащуємо руки рослинним маслом, обминаємо тісто і розкладаємо по формах (заповнюємо на 1/3).

4. Накриваємо паски плівкою, яку змащуємо раст. маслом. Залишаємо паски в теплому місці на 40-60 хвилин. За цей час вони добре піднімуться. Розігріваємо духовку. Випікаємо паски при 180 градусах 40 хвилин до коричневого кольору. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Суха? Готові паски!

Відео рецепт 👇