Кавова карамель домашня

Як смачно зробити кавову карамель домашню простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тягуча, солодка, кавова… Готову пасту можна використовувати в якості начинки тортів (уявіть поєднання: насичений вологий шоколадний бісквіт, крем-Чіз і кавова карамель – це запаморочливо) і капкейків, тарталеток, еклерів, печива, сирників або панкейків, а можна просто їсти ложкою з чаєм або кавою ☕️ З’їдається швидко, як втім і готується.

Інгредієнти

– 100 гр. жирних вершків 33-34%;
– 1 чайна ложка вашого улюбленого розчинної кави;
– 100 гр. цукру:
– 50 гр. вершкового масла.

Кавова карамель домашня покроковий рецепт

1. Змішайте теплі вершки з кавою. Карамелизируйте цукор в каструлі з товстим дном.

2. Як тільки суміш придбає золотистий колір і весь цукор рівномірно розтане і карамелізується, влийте теплі вершки, настояні на кофе.
3. Додайте вершкове масло і перемішайте до однородности.

4. Перекладіть в чисту скляну банку і дайте охолонути. Карамель загусне при остывании.

Відео рецепт 👇