Класичний штоллен без сиру

Як приготувати Класичний штоллен без сиру рецепт простий в духовці і смачний. Вирішила поділитися з вами моїм рецептом раніше, адже вам треба і мені вивчити різні рецепти 📝продукти замовити 🥑сухофрукти в ромі заздалегідь вимочити і висушити 🥃 ⠀ Печу для себе, своїх близьких і на замовлення для друзів в середині грудня, адже штоллену як провину, необхідна витримка, бажано 2 тижні 🗓 ⠀ Що я можу сказати про нього? Він шалено смачний! Просто неможливо смачний навіть через тиждень, а другий штоллен ховаю завжди вище і чекає Різдва🌟 ⠀ Пекли ви вже штоллени або віддаєте перевагу покупні?

Інгредієнти

400 г сухофруктів (у мене ананас, папайя, помело)
100 г горіхів (мигдаль)
Цедра 1 апельсина
Цедра 1 лимона
140 мл алкоголю (ром, коньяк, віскі)
50 г свіжих дріжджів або 15 г сухих
200 мл молока
100 г цукрового піску
2 яйця кімнатної температури
200 г м’якого вершкового масла
700 г борошна
1/2 год л мускатного горіха
1/4 год л кардамону
1/2 год л кориці
1/2 год л меленого імбиру
10 г ваніль

Класичний штоллен без сиру покроковий рецепт

1. За 1 день замочуємо сухофрукти в ромі. ⠀ Першим ділом готуємо опару: Розводимо сухі дріжджі в молоці 40°, далі в чашку міксера просіваємо 300 г борошна, туди додаємо молоко з дріжджами, перемішуємо, бачимо як піднімається тісто. З чаші перекладаємо в миску, закрийте харчовою плівкою і чекаємо 2 години коли опара підніметься. ⠀

2. Сухофрукти висушуємо на паперовому рушнику. ⠀ В опару додаємо цукровий пісок, яйця, розм’якшене вершкове масло і борошно. Перемішуємо і додаємо суміш приправ. Останню чергу викладаємо сухофрукти, горіхи і цедру лимона і апельсина. Дістаємо з миски готове тісто формуємо штоллени. З цієї кількості виходить два штоллен. ⠀

3. В міксері використовую насадку гак. ⠀ Ставимо за духовку приблизно на 1 годину при 180°. Перевіряємо штолень дерев’яною паличкою. ⠀ Виймаємо з духовки, не забудьте змастити розтопленим вершковим маслом, коли штолень охолоне необхідно посипати цукровою пудрою! ⠀ Загортаємо штолень в пергаментний папір і вичікуємо два тижні!

Відео рецепт 👇