ПП торт еклер Карпатка

Готуємо ПП торт еклер Карпатка рецепт простий. Я вже раз 5 готувала цей торт. це захват! який же він смачний!
при цьому жодного разу не пробувала його в кафе, навіть не зустрічала ніде 🤷🏻♀️ так що беріть на замітку, якщо заходьте ЗДИВУВАТИ гостей. ЗДОГАДАЛИСЯ, з чим пов’язана назва торта? тільки не гуглити!

Інгредієнти

КБЖУ: 190/ 6,6/ 11/ 15,5
Форма d=20 см

коржі:
* вода – 200 мл
* вершкове масло – 80 г
* борошно ~ 120 р
* яйця (невеликі) – 3 шт
* сіль – щіпка

крем:
* яйця – 3 шт
* молоко – 700 мл
* кукурудзяний крохмаль – 30 г
* білий шоколад – 50 г
* підсолоджувач – 12 г Фитпарад #7 або 60 г цукру
* желатин – 5 г

ПП торт еклер Карпатка покроковий рецепт

1. ЖЕЛАТИН: можна додати до 10 г желатину, тоді торт буде більш стабільний. Я додала 5 м, щоб всередині залишилася кремова текстура, і прибрала його в холодильник на ніч. Якщо у вас немає стільки часу або хочете, щоб торт був більше схожий на суфле, додавайте 10 р. ⠀ Змішуємо воду, масло і сіль. Нагріваємо до розчинення масла. Додаємо просіяне борошно, добре перемішуємо, розбиваючи всі грудочки борошна. Знімаємо з огня.

2. Даємо суміші охолонути ~ 5 хвилин і вводимо яйця ПО ОДНОМУ. Після кожного добре вимішуємо віночком. Ділимо на дві частини, викладаємо у форму і випікаємо ~ 20 хвилин при 200 С. Можна випікати по черзі, головне – накрити тісто харчовою плівкою, щоб не заветрелось.

3. Для крему желатин заливаємо водою (~3 ст. л. води на 5 г желатину), залишаємо набухати. Нагріваємо до кипіння молоко. Даємо трохи охолонути (~5 хвилин). Змішуємо яйця, підсолоджувач і крохмаль. Можна додати ваніль. Тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш тепле молоко. Постійно заважаємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, не перестаючи мешать.

4. Вимикаємо. Додаємо шоколад, перемішуємо. Коли суміш трохи охолоне (також ~ 5 хвилин), додаємо набряклий желатин, перемішуємо. Збираємо торт: кладемо корж, зверху виливаємо крем, накриваємо другим коржем. Прибираємо в холодильник на 4 години, краще на ночь.

Відео рецепт 👇