Білковий заварний крем (БЗК)

Як зробити Білковий заварний крем (БЗК) рецепт простий.

Інгредієнти

Цукор – 320 гр.
Яєчний білок – 114 гр.
Вода – 65 гр.
Лимонна кислота – 1/4 ч. л.

ВАЖЛИВИЙ МОМЕНТ:
Вся використовувана посуд повинна бути абсолютно сухої знежиреної і.

Білковий заварний крем (БЗК) покроковий рецепт

1. В сотейник з товстим дном відправляємо цукор і воду. Вода Будь-якої температури. Сотейник ставимо на плиту на середній вогонь і доводимо до 108-110 градусів (НІЧИМ НЕ ПОМІШУЄМО). У цей момент починаємо збивати білок на найбільшій швидкості планетарного міксера. Якщо у вас ручний міксер – робіть половину порції і починайте збивати білок одночасно з приготуванням сиропа.
2. Коли сироп досягне температури 116-118 градусів робимо жар плити трохи менше середнього і додаємо лимонну кислоту. Не помішуючи, а злегка струшуючи сотейник доводимо до температури 125-130 градусів. Коли сироп досягає температури 125-130 градусів, сотейник знімаємо з плити і пропонуємо сиропу відпочити не більше 15-20 секунд.
3. Великі бульбашки повинні піти. Далі, продовжуючи збивати білок, вливаємо сироп тонкою цівкою. Збиваємо до тих пір, поки крем не стане стабільним і суміш не почне накручуватися на віночок. Наносимо крем рідкими гелевими красителями.
4. Намагаємося використовувати крем не більше 2-х годин, далі крем стане менш стабільним. Готові вироби прикрашені зберігаємо не більше 2-3 днів в холодильнику. Наносимо крем за допомогою насадки номер 2 або просто робимо зріз на кондитерському мешке.