Шоколадний бісквіт на кефірі в духовці

Шоколадний бісквіт на кефірі в духовці простий рецепт. Свої найцікавіші рецепти я знаходжу на сторінках американських блогерів. У них все просто, без заморочок і завжди хороший результат. Ось і рецепт цього шоколадного бісквіта знайдений мною кілька років тому і для його приготування досить віночка для збивання.

Інгредієнти

300 гр борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди
250 гр цукру
60 гр какао
2 яйця С0
160 мл рослинного масла
250 мл кефіру
160 мл окропу

Шоколадний бісквіт на кефірі в духовці покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до Т150С. У миску просіяти борошно, какао, розпушувач і соду. Всипати цукор і перемішати. Додати яйця, масло, кефір і перемішати. Влити окріп і швидко змішати. Дно форми d18 см застелити папером для випічки. Якщо боки форми у вас високі можете піч одним коржем і час випічки 1 годину 15 хвилин. Готовий корж розрізати на 3-4 частини. У мене невисокі борти тому я замішую половину порції тіста, випікаю корж.
2. Після замішую другу половину і випікаю другий корж. В цьому випадку час випічки хвилин 35-40. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Відразу попереджу що верхівка буде з тріщиною і це нормально. Просто зріжте верхівку і розріжте кожен корж на дві частини. Шоколадний мус: 200 мл. жирних вершків підігріти і залити ними 200 гр темного шоколада.
3. Залишити на пару хвилин і перемішати до однорідності. Покласти в холодильник на 15 хвилин. 200 мл холодних жирних вершків збити до м’яких піків і змішати з охолодженою шоколадною масою. Збити на низьких оборотах міксера до щільності. Всі мус готовий. Кожен корж промазати тонким шаром ягідного або фруктового конфи.

4. Я використовувала малиновий. На конфі шоколадний мус. І таким чином зібрати весь торт. Невеликою кількістю мусу покрити верхівку торта і покласти в холодильник на пару часов.

5. Покриття. На водяній бані розтопити 150 гр темного шоколаду+75 гр вершкового масла. Перемішати і влити 70 мл холодних жирних вершків. Перемішати і покрити цим ганашем весь торт. Прикрасити за желанию.