Рулетики макові булочки з дріжджового тіста на молоці

З святом Маковія! З першим Медовим Спасом! Рулетики макові булочки з дріжджового тіста на молоці простий рецепт в духовці. Миру, добра, благополуччя Вам і вашим близьким 🙏 До свята спекла макові булочки-рулетики. Тісто на булочки здобне: на молоці, яйцях, вершковому маслі з додаванням великої кількості цукру. Булочки виходять дуже м’якими, пишними і ніжними. Формування – найпростіша, у вигляді рулетиків. А макова начинка – ніжна, соковита.

Інгредієнти

Для тесту:
молоко – 200 мл
яйце – 2 шт.,
цукор – 150 г,
Ванільний цукор 1 год л
масло вершкове – 100 г,
дріжджі сухі 7 гр
сіль – 0,5 ч.
борошно – 600-650 р

Начинка:
молоко – 180 мл
мак – 150 г
цукор – 3-5 ст. л

Для змазування булочок
2 жовтки + 1 -2 год л молока

Рулетики макові булочки з дріжджового тіста на молоці покроковий рецепт

1. Молоко доводимо до кипіння, засипаємо в нього мак і прогріваємо постійно помішуючи. Потім знімаємо з плити, закриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. ( можна на ніч) За часом мак розпариться і вбере в себе залишки рідини. Після додаємо цукор, ванільний цукор і пробиваємо начинку блендером – так начинка виходить помітно нежнее.

2. Опара: У тепле молоко додаємо дріжджі , 3 ст. л. цукру, 4-5 ст л борошна з загальної кількості. Потім гарненько все вимішуємо, накриваємо плівкою, прибираємо на підйом. Здоба: У мисці змішуємо цукор, що залишився, яйця, сіль, ванілін, розтоплене (і встигло охолонути до кімнатної температури) вершкове масло.

3. Вимішуємо вміст миски до однорідності, після чого вводимо підрослу опару і знову добре все вимішуємо. Додаємо борошно, замішуємо тісто. Чим довше вимішувати тісто, тим більш гладким і еластичним воно буде. Формуємо тісто в кулю, укладаємо в миску змащену рослинним маслом, накриваємо плівкою і залишаємо подходить.
4. Як тільки тісто збільшилося в 2 рази, знову робимо обминку, прибираємо на підйом. Далі розділити тісто на дві рівні частини, кожну розкачати в прямокутник 35х40, товщиною 3-5 мм.

5. Розподілити начинку, згорнути в рулет, защипнути, перевернути швом вниз, розділила на 8 частин, перенесла на деко застелений папером для випічки. Накрила, дала трохи підійти. Змастила (жовтком+ молоко) посипала маком . Випікала при 180 С 15-20 хв Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку.