Тертий пиріг з яблучним повидлом

Як зробити смачний Тертий пиріг з яблучним повидлом простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Мука – 400 гр
Масло 🧈 200 гр
Яйце 🥚1 шт
Сметана – 2 ст. ложки
Цукор – 100 гр
Розпушувач – 1 чайна ложка
Ваніль, сіль

Тертий пиріг з яблучним повидлом покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло розтерти з борошном в крихту В окремій ємності з’єднати всі інші інгредієнти і злегка збити виделкою. Рідкі інгредієнти з’єднати з крихтою і швидко замісити тісто. З готового тіста беремо 2/3 і формуємо у формі для запікання підкладку з бортиком і відправляємо в холодильник на час.

2. Залишилися шматочок тіста 1/3 відправляємо в морозилку. Але це робити не обов’язково (як-то поспішала, і цей процес з холодильником пропустила) – нічого, норм вийшов пиріг. А можна взагалі заздалегідь приготувати тісто і зберігати його в холодильнику, а вже за потреби приготувати пирог.

3. Коротше, імпровізуйте 😉 І так, повертаємося до пирога. Дістаємо з холодильника охолоджену форму з тестом і не шкодуючи викладаємо густе повидло (свіжі фрукти не підійдуть)

4. Залишився шматочок тіста дістаємо з морозилки і натираємо на крупній тертці безпосередньо на сам пиріг, тим самим прикриваючи повидло.

5. Відправляємо в розігріту до 180° духовку приблизно на 30-40 хвилин, орієнтуйтеся по красивому, злегка золотистого кольору. Розмір і діаметр форми для запікання не має значения.