Домашнє морозиво з лохиною і маскарпоне

Як зробити смачне Домашнє морозиво з лохиною і маскарпоне рецепт простий. Вершкове, ніжне і для його приготування не потрібно морожениця.

Інгредієнти

Для основи з голубики:
50 мл води
75 г цукру
250 г чорниці

Для вершкової основи:
250 г маскарпоне
250 мл вершків
2-3 ст. л. згущеного молока

Домашнє морозиво з лохиною і маскарпоне покроковий рецепт

1. У сотейнику довести до кипіння воду з цукром, додати лохину і проварити до загустіння близько 10-15 хвилин. Добре охолодити. Збити маскарпоне зі згущеним молоком, поступово додати вершки. Викласти у форму половину вершкової маси, зверху столовою ложкою охолоджену масу з голубики.
2. Далі знову вершковий шар. Ножем провести по дну форми від краю до краю, щоб шари злегка перемішалися. Прибрати в морозильну камеру мінімум на 3-4 години. Лохину можна використовувати заморожену – тоді треба дати їй спочатку розморозитися. Потім обов’язково зберегти сік, щоб використовувати його замість воды.
3. При бажанні, ягідну основу можна пробити блендером до однорідності і перемішати з вершковим шаром повністю. І ще один секрет – отримана маса буде шалено смачну ще на етапі приготування і великий ризик її з’їсти відразу, без заморожування 🙂 Зараз лохина продається за дуже доступною ціною, тому не відкладайте і порадуйте себе домашнім вершковим морозивом вже сьогодні!