Пиріг тарт з полуницею та сметаною

ПРИГОТУЙТЕ СМАЧНИЙ Пиріг тарт з полуницею та сметаною простий рецепт будинку 🍓

Інгредієнти

Для тесту:
2 ст. л сметани(краще 20 та вище % жирності)
150 гр вершкового масла
1/2 склянки цукру
2 склянки борошна
1 ч. л розпушувача

Для начинки:
400-500 гр полуниці (або малини)
1 яйце
2/3 склянки цукру (можна і більше, якщо хочеться якнайсолодше)
1 склянку сметани
2 ст. л борошна

Пиріг тарт з полуницею та сметаною покроковий рецепт

1. Розтопити вершкове масло, перешити в ємність де будемо змішувати тісто. Додати всі інгредієнти, борошно додавати частинами. На початку збиваємо міксером, далі замішуємо руками, поки тісто не перестане липнути. Розподіляємо тісто по формі. Я брала форму 18 см і діаметром 7 см заввишки. Готову форму прибираємо в холодильник.
2. Для начинки змішуємо всі інгредієнти спочатку на низькій швидкості, потім додаємо і змішуємо буквально пару хвилин. Нарізаємо полуницю, кладемо у форму з тестом, зверху наливаємо крем до краев.
3. Далі в духовку на 180 градусів приблизно 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо по бортику, вони повинні бути твердими і рум’яними. Начинка може бути злегка рідкою. Коли все готово не дістаємо тарт, а залишаємо його остигати в духовці (на 1 годину). І тоді дістаємо і насолоджуємося 🍓👌🏼