ПП торт Медовик з сирно йогуртовим кремом

ПП торт Медовик з сирно йогуртовим кремом простий рецепт. Надзвичайно смачний Торт-ніжні та ароматні медові коржі ідеально доповнює сирно-йогуртовий крем. Смак нічим не відрізняється від звичайного Медівника, тільки без зайвих калорій❤️


⠀⠀

Інгредієнти

Для коржів:
✔️мед 50 гр
✔️сода 1/3 ч. л.
✔️яйце 2 шт
✔️йогурт густий 90 гр
✔️підсолоджувач (я додала 15 гр, замало, додавайте більше)
✔️борошно рисова 320 гр(може знадобитися менше/більше)
✔️розпушувач 4 гр

Крем:
✔️сир м’який 340 гр
✔️йогурт густий 240 гр
✔️підсолоджувач

ПП торт Медовик з сирно йогуртовим кремом покроковий рецепт

1. Мед кладемо в каструльку і ставимо на повільний вогонь, трохи підігріваємо. Додаємо 1/3 ч. л. соди, помішуючи, продовжуємо нагрівати суміш. Сода вступає в реакцію з медом, суміш світлішати і збільшується в об’ємі. Варимо, поки маса не придбає карамельний колір. Зняти з вогню і трохи остудити. В теплу, але не гарячу медову масу додати яйця, збити миксером.

2. Додати йогурт, перемішати і потроху додавати борошно (обов’язково просіяти борошно, краще 2 рази) і розпушувач. Замісити м’яке тісто, злегка липнущее до рук. ⠀ ⠀⠀

3. Ділимо тісто на рівні частини (у мене вийшло 9 коржів d 15 см, краще зробити d більше, мені довелося зробити ще маленький тортик, т. к. вийшов би дуже високий торт), скачуємо тісто в кульки, обсипаємо їх борошном, щоб не засохли.

4. Розкачати тонкі коржі, краще відразу розкачати на пергаментним папері, вирізати з них кола(обрізки також випікати). Проколоти корж виделкою і випікати в розігрітій до 200′ духовці хвилин до 9-10 румяности.
5. Готові коржі відразу зняти з пергаменту і дати охолонути на рівній поверхні, один на одного не складати. ⠀ ⠀⠀ Для крему: змішати сир, йогурт, підсолоджувач. ⠀

6. Зібрати торт, просочивши коржі кремом. Один корж і обрізки подрібнити в крихту і обсипати торт. Готовий торт поставити в холодильник на ніч. Наслаждаться.

Відео рецепт 👇